Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ξυδάκης: Θύελλα στην «καρδιά» της Ευρώπης το προσφυγικό – Ακροδεξιοί ορίζουν την πολιτική ταυτότητα της Ευρώπης

Ξυδάκης: Θύελλα στην «καρδιά» της Ευρώπης το προσφυγικό – Ακροδεξιοί ορίζουν την πολιτική ταυτότητα της Ευρώπης
Υπαρξιακή κρίση για την Ευρώπη η αντιμετώπιση του προσφυγικού υποστήριξε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών
Την θέση ότι το προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα αποτελεί «θύελλα στην καρδιά» της Ευρώπης διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Ν. Ξυδάκης, επισημαίνοντας ότι από την αντιμετώπιση του θα εξαρτηθεί η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο κ.Ξυδάκης υποστήριξε ότι ακροδεξιές και ξενοφοβικές φωνές στην Ευρώπη εκμεταλλεύονται το γεγονός ότι πολλές χώρες βρίσκονται σε προεκλογική περίοδο και καθορίζουν την πολιτική ταυτότητα της Ευρώπης στο προσφυγικό ζήτημα.
«Έχουμε φτάσει στο σημείο εκείνο που την πολιτική ταυτότητα της Ευρώπης την ορίζει ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Orban, το πιο ξενοφοβικό και ακροδεξιό κόμμα από τα κυβερνώντα κόμματα στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή» επισήμανε ο κ. Ξυδάκης, ο οποίος χαρακτήρισε θύελλα στην «καρδιά» της Ευρώπης το προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα, εκτιμώντας ότι αν δεν δοθούν πολιτικές απαντήσεις, κινδυνεύει η συνοχή της Ευρώπης.
Όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, ορισμένες χώρες που βρίσκονται σε προεκλογική τροχιά, όπως η Αυστρία, υποκύπτουν στην πίεση μιας ακροδεξιάς ρητορικής και οι ηγέτες τους, για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης, αλλάζουν την ευρωπαϊκή ατζέντα και ταυτότητα.
Μάλιστα, τόνισε ότι πιέσεις δέχονται ακόμα και Σοσιαλδημοκράτες ηγέτες, αν και εκτίμησε ότι κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου θα ακουστούν σώφρονες φωνές.
«Πρέπει να αντιληφθούμε ότι το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα, όπως εμφανίστηκε μετά το καλοκαίρι, συνιστά μια υπαρξιακή κρίση για την Ευρώπη και από την αντιμετώπισή του θα εξαρτηθεί η ίδια η ύπαρξή της» υποστήριξε ο κ.Ξυδάκης, τονίζοντας ότι αποτελεί αδυναμία της Ευρώπης η συμμετοχή του ΝΑΤΟ στην φύλαξη των συνόρων.
«Χωρίς την Τουρκία στο τραπέζι και χωρίς να πράττει αυτά που έχει συμφωνήσει, δύσκολα θα βρεθεί μια λύση στο προσφυγικό» κατέληξε ο κ. Ξυδάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης