Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τόσκας (αναπ. υπ. Προστασίας του Πολίτη): Δεν θα δώσουμε μάχη με 15.000 τρακτέρ – Ήπια η αντιμετώπιση μας

tags :
Τόσκας (αναπ. υπ. Προστασίας του Πολίτη): Δεν θα δώσουμε μάχη με 15.000 τρακτέρ – Ήπια η αντιμετώπιση μας
Πρέπει να βρεθεί λύση γρήγορα για τα μπλόκα τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη
Την θέση ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να προχωρήσει σε καταστολή των αγροτικών κινητοποιήσεων διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ν. Τόσκας, αναφέροντας πως «δεν θα δώσουμε μάχη με 15.000 τρακτέρ».
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Τόσκας υποστήριξε πως η πολιτική της κυβέρνησης είναι η ήπια αντιμετώπιση των διαδηλώσεων αν και επεσήμανε πως «πρέπει να βρεθεί λύση γρήγορα για τα μπλόκα, είναι η εποχή που οι αγρότες πρέπει να πάνε στα χωράφια τους και εκτιμώ ότι θέλουν κι αυτοί λύση, και η κοινωνία και η κυβέρνηση και θα βρεθεί σύντομα».
Όσον αφορά το προσφυγικό ζήτημα, ο υπουργός υποστήριξε πως οι κάτοικοι στην Κω και στα Διαβατά κάνουν λάθος που αντιδρούν.
«Το προσφυγικό είναι τεράστιο πρόβλημα, δεν αντιμετωπίζεται με ευχές και φιλολογικές προτάσεις, όπως του δημάρχου της Κω που μάς έκανε πρόταση για παραχώρηση 5 στρεμμάτων, ή των δημάρχων της Θεσσαλονίκης που έλεγαν να πάτε το hotspot στη Θέρμη στην πιο ακριβή περιοχή...
Αυτά δεν είναι προτάσεις, δεν μπορούμε να τους πετάξουμε αυτούς τους ανθρώπους...» είπε ο κ.Τόσκας, ο οποίος αναφερόμενος στις ευρωπαϊκές χώρες που θέλουν να καταστήσουν σύνορο της Ευρώπης την ΠΓΔΜ, και επιθυμούν την έξοδο της Ελλάδας από την Σένγκεν, έκανε λόγο για «ακραίους συντηρητικούς κύκλους που δεν βλέπουν όχι μόνο τις ευρωπαϊκές αξίες αλλά και το ρεαλισμό, γιατί κανείς φράκτης δεν έλυσε προβλήματα».
«Αιφνιδιάστηκε και η χώρα μας και η Ευρώπη από τις προσφυγικές ροές.
Μπορεί ο κ. Πανούσης να προειδοποίησε για την αύξηση τους, αλλά το θέμα είναι πως λύνουμε μια αύξηση προσφυγικών ροών 1000%...
Χρειαστήκαμε όλοι χρόνο, και η Ευρώπη, και τώρα πάμε πολύ καλά.
Τα hotspot δεν είναι Αμυγδαλέζες» υποστήριξε ο κ.Τόσκας.
Αναφερόμενος στις καταγγελίες της προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά ότι το κτίριο της Χαριλάου Τρικούπη δεν φυλάσσεται επαρκώς, κατόπιν των επιθέσεων που έχουν γίνει, ο κ.Τόσκας υποστήριξε ότι έχουν διατεθεί 17 αστυνομικοί για την ασφάλεια των κτιρίων του ΠΑΣΟΚ, 102 για την ασφάλεια πρώην βουλευτών του και μια διμοιρία των ΜΑΤ.
«Δεν μπορεί το ΠΑΣΟΚ να παραπονιέται, δεν μπορούμε να κάνουμε φρούριο τα πάντα σε συνεχή βάση» υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης