Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κύρκος (Το Ποτάμι): Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα δώσει ένα πολύ καλό μήνυμα στην Ελλάδα για το προσφυγικό

Κύρκος (Το Ποτάμι): Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα δώσει ένα πολύ καλό μήνυμα στην Ελλάδα για το προσφυγικό
Η Ελλάδα έχει υλοποιήσει έστω και καθυστερημένα τις δεσμεύσεις της απέναντι στους εταίρους υπογραμμίζει ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού
Την εκτίμηση ότι κατά την αυριανή του συνεδρίαση το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα δώσει ένα πολύ καλό μήνυμα στην Ελλάδα όσον αφορά την προσφυγική κρίση διατύπωσε ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού, Μ. Κύρκος.
«Μετά τη ρητή προειδοποίηση της Κομισιόν για έξοδο από τη Schengen, η Ελλάδα έκανε στροφή 180 μοιρών, έδωσε όλες τις δυνάμεις της στη δημιουργία των hotspots και των κέντρων μετεγκατάστασης, υλοποιώντας έστω και καθυστερημένα τις δεσμεύσεις της απέναντι στους εταίρους» τόνισε μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 FM ο κ.Κύρκος.
«Όσοι δεν δικαιούνται άσυλο θα πρέπει η Τουρκία να τους παίρνει πίσω και εκεί πρέπει να ρίξει η κυβέρνηση το βάρος και τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή» υποστήριξε ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού, τονίζοντας ότι σύμφωνα με πρόσφατες δημοσκοπήσεις, το 80% των Ευρωπαίων υποστηρίζει ότι οι πρόσφυγες δεν πρέπει να παραμένουν στην Ελλάδα, αλλά να μετακινούνται σε ευρωπαϊκές χώρες και το 76% να φυλάγονται τα σύνορα της Ελλάδα από Ευρωπαίους.
«Αυτό σημαίνει ότι η κοινή γνώμη στην Ευρώπη είναι σαφώς με τη μεριά της Ελλάδας» είπε ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού.
Ως προς το ασφαλιστικό και το φορολογικό, ο κ.Κύρκος επέκρινε την κυβέρνηση για το ότι περιορίζεται σε συζητήσεις και δεν καταλήγει σε τελικές προτάσεις με αποτέλεσμα να ελπίζουμε σήμερα ότι κάποια στιγμή θα συμφωνηθούν τα μέτρα και θα προχωρήσει η αξιολόγηση.
«Η κυβέρνηση συνεχίζει να υπόσχεται αλλαγές που δεν ξέρουμε πώς θα υλοποιήσει, ούτε η ίδια ξέρει και για αυτό δεν κάνει ολοκληρωμένη πρόταση» υπογράμμισε ο κ.Κύρκος.

www.bankingews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης