Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ικανοποιημένος από το κέντρο καταγραφής προσφύγων στη Χίο δήλωσε ο ΥΕΘΑ Π. Καμμένος

Ικανοποιημένος από το κέντρο καταγραφής προσφύγων στη Χίο δήλωσε ο ΥΕΘΑ Π. Καμμένος
Ο κ. Καμμένος εξέφρασε παράλληλα και την ικανοποίηση του για τις ίδιες τις εγκαταστάσεις, επιθεωρώντας τους χώρους του κέντρου
Ικανοποιημένος από τη συνεργασία της τοπικής κοινωνίας της Χίου και των τοπικών αρχών με τις Ένοπλες Δυνάμεις για την κατασκευή του κέντρου καταγραφής στο νησί, δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.
Ο κ. Καμμένος εξέφρασε παράλληλα και την ικανοποίηση του για τις ίδιες τις εγκαταστάσεις, επιθεωρώντας τους χώρους του κέντρου.
«Το κέντρο καταγραφής διαθέτει όλες τις απαραίτητες δομές με όλες τις προβλεπόμενες συνθήκες υγιεινής, με καλές συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων.
Από σήμερα σε συνεργασία με το “Χαμόγελο του Παιδιού” θα λειτουργήσει ειδικός χώρος για τα παιδιά», σημείωσε.
Ελπίζω, υπογράμμισε, εντός των επομένων ημερών να μπορούμε να έχουμε και ένα κέντρο καταγραφής με βιομετρικά στοιχεία ταυτότητας και για τα παιδιά από 0-12 ετών που δεν καταγράφονται μέχρι σήμερα με το σύστημα Eurodac.
«Η Ελλάδα εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις της και με τη συμφωνία με το ΝΑΤΟ, έχουμε μπει σε έναν δρόμο για να αντιμετωπίσουμε το μεταναστευτικό σεβόμενοι πάντα τις διεθνείς συνθήκες για τα δικαιώματα των προσφύγων», είπε.
Στην συνέχεια ο κ. Καμμένος, ξεκαθάρισε ότι η αποστολή της νατοϊκής δύναμης δεν επηρεάζει την εθνική κυριαρχία της Ελλάδας, επαναλαμβάνοντας ότι τα σύνορα της Ευρώπης είναι τα σύνορα της Ελλάδας.
«Οποιεσδήποτε άλλες συζητήσεις δεν ωφελούν σε τίποτα και δεν αφορούν την Ελλάδα», σημείωσε.
Τέλος, ο κ. Καμμένος συνομίλησε με τους πρόσφυγες, με τους εκπροσώπους των ΜΚΟ, τους εθελοντές και τα στελέχη του Στρατού που έχουν το συντονισμό για την εύρυθμη λειτουργία του κέντρου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης