Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοχάρης (Ποτάμι): H Ελλάδα ακροβατεί μεταξύ καταπάτησης και καταλήστευσης της δημόσιας περιουσίας

Θεοχάρης (Ποτάμι): H Ελλάδα ακροβατεί μεταξύ καταπάτησης και καταλήστευσης της δημόσιας περιουσίας
Η Ελλάδα έχει ανάγκη για ριζικές μεταρρυθμίσεις, λέει ο κ. Θεοχάρης
«Όσο δεν υπάρχει σεβασμός στον νόμο, η Ελλάδα θα ακροβατεί μεταξύ καταπάτησης και καταλήστευσης της δημόσιας περιουσίας», ανέφερε ο βουλευτής του Ποταμιού, Χάρης Θεοχάρης, στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του δημοσιογράφου Γιάννη Παπαδογιάννη, η οποία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Public Συντάγματος.
Το βιβλίο με τίτλο «Από το Μεγάλο Πάρτι στη Χρεοκοπία / 2009-2015: Δημαγωγία και Μοιραίες Επιλογές» παρουσιάζει την οικονομική και πολιτική ιστορία της Ελλάδας από το 1980 έως και το Σεπτέμβριο του 2015 και επιχειρεί να ρίξει φως στα αίτια της βαθύτατης κρίσης την οποία βιώνει η χώρα μας από το 2009, ούσα εγκλωβισμένη σε καθεστώς μνημονίου.
Στην τοποθέτησή του ο κ. Θεοχάρης, αναφέρθηκε στο έλλειμμα θεσμών που υφίσταται ιδιαίτερα σήμερα στην Ελλάδα τονίζοντας την ανάγκη για ριζικές μεταρρυθμίσεις, με απώτερο στόχο τη φιλελευθεροποίηση του πολιτικού συστήματος της χώρας μας.
Επιπρόσθετα, κατέδειξε την υπερσυγκέντρωση των εξουσιών στο πρόσωπο του πρωθυπουργού και το λαϊκισμό ως βασικές γενεσιουργές αιτίες της οικονομικής κρίσης καθώς και της συγκρουσιακής φύσης της ελληνικής πολιτικής.
Στη διάρκεια της παρουσίασης τόνισε χαρακτηριστικά: «Όσο δεν υπάρχει σεβασμός στον νόμο, η Ελλάδα θα ακροβατεί μεταξύ καταπάτησης και καταλήστευσης της δημόσιας περιουσίας».
Στην παρουσίαση του βιβλίου μετείχαν επίσης ο δημοσιογράφος και διευθυντής της εφημερίδας «Καθημερινή» κ. Αλέξης Παπαχελάς, ο Καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών κ. Νίκος Χριστοδουλάκης, και ο Αντιπρόεδρος της Apivita κ. Νίκος Κουτσιανάς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης