Τελευταία Νέα
Πολιτική

Die Welt: Ο Τσίπρας ποντάρει στην υποχωρητική στάση της Merkel λόγω προσφυγικής κρίσης

tags :
Die Welt: Ο Τσίπρας ποντάρει στην υποχωρητική στάση της Merkel λόγω προσφυγικής κρίσης
Η γερμανική εφημερίδα εκτιμά ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ελπίζει ότι η Καγκελάριος της Γερμανίας θα φανεί υποχωρητική
Το προσφυγικό με το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και περικοπών που καλείται να εφαρμόσει η Αθήνα ενόψει της πρώτης αξιολόγησης από τους θεσμούς, συνδέει η γερμανική Die Welt.
Η γερμανική εφημερίδα εκτιμά ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ελπίζει ότι η Καγκελάριος της Γερμανίας θα φανεί υποχωρητική, σύμφωνα με τη Deutsche Wellle.
Όπως επισημαίνει "ενώπιον της προσφυγικής κρίσης ο έλληνας πρωθυπουργός υπολογίζει να επιδείξει υποχωρητικότητα η καγκελάριος στη διαμάχη γύρω από τις μεταρρυθμίσεις.
Ωστόσο, ενδέχεται να απατάται", εκτιμά η εφημερίδα του Βερολίνου, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι εξακολουθεί να ισχύει για τη γερμανική κυβέρνηση η αρχή της χρηματοδότησης έναντι δέσμευσης για μεταρρυθμίσεις.
Επικαλούμενη κύκλους της γερμανικής κυβέρνησης η Die Welt σημειώνει ότι "οι Έλληνες το γνωρίζουν αυτό, γι' αυτό και δεν ζήτησαν σε καμία συνάντηση με μέλη της γερμανικής κυβέρνησης κάποια συμφωνία τύπου ‘πρόσφυγες έναντι ηπιότερων όρων'".
Σύμφωνα με την εφημερίδα, υπάρχουν πολλές υποθέσεις: "Ότι θα λυγίσει η Merkel, ότι θα υποχωρήσει ο Τσίπρας.
Η καγκελάριος χρειάζεται τη βοήθεια των Ελλήνων προκειμένου να λειτουργήσει το σχέδιό της για την προσφυγική κρίση χωρίς να κλείσουν τα σύνορα εντός της Ευρώπης.
Ο Τσίπρας χρειάζεται πάνω από όλα τη Merkel εάν θέλει να λάβει τον Ιούλιο δισεκατομμύρια ώστε να εξοφλήσει τα χρέη του", γράφει η Die Welt.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης