Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καμμένος (υπ. Άμυνας): Έτοιμα τα 4 από τα 5 hotspots στο Αιγαίο – Ολοκληρώνεται σε πέντε ημέρες το κέντρο στην Κω

Καμμένος (υπ. Άμυνας): Έτοιμα τα 4 από τα 5 hotspots στο Αιγαίο – Ολοκληρώνεται σε πέντε ημέρες το κέντρο στην Κω
Για μια δύσκολη επιχείρηση έκανε λόγο ο υπουργός Άμυνας
Την θέση ότι τα τέσσερα από τα πέντε hotspots σε Μυτιλήνη, Χίο, Λέρο και Σάμο είναι έτοιμα να λειτουργήσουν διατύπωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Π.Καμμένος σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα το πρωί παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Ν. Τόσκα και του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γ. Μουζάλα.
Όπως είπε ο κ.Καμμένος τα τέσσερα αυτά κέντρα καταγραφής μεταναστών και προσφύγων θα είναι έτοιμα να λειτουργήσουν άμεσα, ενώ όσον αφορά το πέμπτο κέντρο στην Κω, όπου και υπάρχουν διαμαρτυρίες από τη δημοτική αρχή και κατοίκους του νησιού, υποστήριξε πως θα είναι έτοιμο σε πέντε ημέρες.
«Ήταν μια δύσκολη επιχείρηση.
Αντιμετωπίσαμε αντίσταση σε δύο περιοχές, στην Κω και στα Διαβατά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος, ο οποίος σήμερα θα περιοδεύσει σε Λέσβο, Χίο και Λέρο όπου θα επισκεφθεί τα κέντρα καταγραφής.
Επιπλέον, ο υπουργός Άμυνας υποστήριξε πως με την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο το μεταναστευτικό πρόβλημα, όπως το γνωρίζαμε έως σήμερα, τελειώνει, ενώ επανέλαβε πως η ΝΑΤΟική δύναμη δεν πρόκειται να εμπλακεί σε επιχειρήσεις, αλλά θα επιτηρεί και θα ενημερώνει τις αρμόδιες αρχές για τον εντοπισμό προσφύγων.
Παράλληλα κατά τη συνέντευξη τύπου επισημάνθηκε ότι οι προσφυγικές ροές από τα τουρκικά παράλια προς τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου έχουν περιοριστεί σημαντικά τις τελευταίες ημέρες, ενώ αναφέρθηκε πως από τις αρχές του έτους έως σήμερα περίπου 36.000 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν φτάσει στα ελληνικά νησιά.
Από την πλευρά του ο κ.Μουζάλας υποστήριξε ότι πράγματι υπάρχουν χώρες και ηγέτες - που προέρχονται κυρίως από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα - που θέλουν το κλείσιμο των συνόρων, τονίζοντας ωστόσο ότι το κλείσιμο των συνόρων δεν αποτελεί τη λύση στο προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης