Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χρυσοβελώνη (ΑΝΕΛ): Προκλητικός ο ΥΠΕΞ της Αυστρίας – Ευθεία απειλή οι δηλώσεις του σε βάρος της Ελλάδας

Χρυσοβελώνη (ΑΝΕΛ): Προκλητικός ο ΥΠΕΞ της Αυστρίας – Ευθεία απειλή οι δηλώσεις του σε βάρος της Ελλάδας
Οι εταίροι παραβλέπουν ότι η Ελλάδα τηρείς τις υποχρεώσεις και την υπογραφή της υποστήριξε η κα.Χρυσοβελώνη
Έντονες αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Αυστρίας, Sebastian Kurz, ο οποίος τάσσεται υπέρ του κλεισίματος των βορείων συνόρων της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ προκειμένου να σταλεί μήνυμα στους πρόσφυγες ότι το πέρασμα δεν είναι «ανοιχτό».
«Εάν κλείσουν τα βόρεια σύνορα και μείνει η Ελλάδα για περισσότερα από ένα 24ωρο με τους πρόσφυγες στην επικράτειά της, θα αλλάξει ραγδαία το ενδιαφέρον της να δεχθεί ευρωπαϊκή βοήθεια» υποστήριξε ο Kurz σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Τα Νέα.
Τις δηλώσεις αυτές χαρακτήρισε προκλητικές και απαράδεκτες η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, η οποία υποστήριξε πως δηλώσεις σαν αυτές ουσιαστικά συνιστούν ευθεία απειλή σε βάρος της Ελλάδας και προφανώς απηχούν τα σχέδια που κάνουν ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες ή κύκλοι μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Παραβλέπουν όμως το γεγονός ότι η Ελλάδα τηρεί τις υποχρεώσεις της και την υπογραφή της σχετικά με τη διαχείριση των προσφυγικών ροών, ενώ την ίδια στιγμή οι ίδιες χώρες και οι ίδιοι κύκλοι υιοθετούν τακτική στρουθοκαμήλου για τη στάση της Τουρκίας» επισημαίνει η κα.Χρυσοβελώνη, υπογραμμίζοντας ότι οι εταίροι «θα πρέπει, επιτέλους, να ασκήσουν πίεση στην Τουρκία και να την υποχρεώσουν να τηρήσει και εκείνη στο ακέραιο τις δεσμεύσεις της, οι οποίες εξάλλου απορρέουν από τη συμφωνία του περασμένου Νοεμβρίου».
Σημειώνεται πως στην τοποθέτηση του Kruz είχε αντιδράσει νωρίτερα και ο πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης, ο οποίος έκανε λόγο για λανθασμένη και αντιπαραγωγική προσέγγιση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης