Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μάρδας (υφυπ. Εξωτερικών): Το κλείσιμο των συνόρων δεν σημαίνει και έξοδο από τη Schengen

Μάρδας (υφυπ. Εξωτερικών): Το κλείσιμο των συνόρων δεν σημαίνει και έξοδο από τη Schengen
Για μεγάλη ζημιά στην οικονομία από τις κινητοποιήσεις των αγροτών έκανε λόγο ο υφυπουργός Εξωτερικών
Την θέση ότι το κλείσιμο των συνόρων δεν σημαίνει και έξοδο από τη Schengen διατύπωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δ. Μάρδας, τονίζοντας ότι από όσο γνωρίζει δεν υπάρχει τέτοιου είδους διαδικασία.
«Το κλείσιμο των συνόρων δεν σημαίνει και έξοδο από την ΕΕ, τα σύνορα της χώρας είναι και σύνορα της ΕΕ όσα σενάρια και να οικοδομούνται στο μυαλό κάποιων.
Δεν είναι εύκολη υπόθεση η έξοδος από τη Schengen ούτε υφίσταται η διαδικασία εξ όσων γνωρίζουμε» τόνισε μιλώντας στο Mega ο κ.Μάρδας, ο οποίος διευκρίνισε ότι το όποιο κόστος του μεταναστευτικού το επωμίζεται η ΕΕ στο σύνολο της.
Επικαλούμενος στοιχεία από την αναπληρώτρια υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, ο κ. Μάρδας δήλωσε ότι δεν έχει επηρεαστεί ο τουρισμός στη χώρα μας λόγω του προσφυγικού.
«Υπάρχει μικρό πρόβλημα μόνο σε συγκεκριμένα νησιά, ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα ο ρυθμός αύξησης των τουριστών είναι αυξητικός» υπογράμμισε ο κ.Μάρδας, ο οποίος ωστόσο υποστήριξε πως η ελληνική οικονομία υφίσταται μεγάλη ζημιά από τις αγροτικές κινητοποιήσεις.
Όπως είπε ο κ.Μάρδας οι αγρότες είναι διασπασμένοι στο εσωτερικό τους και από σήμερα θα αρχίσουν να καταθέτουν τις προτάσεις τους στην κυβέρνηση.
«Αν δεν έχεις αυτές τις προτάσεις, δεν μπορείς να κανείς τις δικές σου υποχωρήσεις» τόνισε ο κ.Μάρδας, επισημαίνοντας πως ο στόχος της μη μείωσης των κυρίων συντάξεων παραμένει, ενώ είναι βέβαιο ότι θα τεθεί ένα πλαφόν για τις διπλές και τριπλές συντάξεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης