Τελευταία Νέα
Πολιτική

Το απόλυτο χάος επικρατεί μετά την ψήφιση του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες - Το Mega, το Epsilon και ο Τούρκος....

Το απόλυτο χάος επικρατεί μετά την ψήφιση του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες - Το Mega, το Epsilon και ο Τούρκος....
Oι καναλάρχες παίρνουν όσοι δεν έχουν ο ένας μετά τον άλλο άδειες στην Κύπρο
Το απόλυτο χάος επικρατεί μετά την ψήφιση του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες με την κυβέρνηση να κατηγορεί τους καναλάρχες ότι δεν πληρώνουν ούτε τις υποχρεώσεις τους προς το δημόσιο αλλά οι τελευταίοι να το διαψεύδουν κατηγορηματικά.
Την ίδια στιγμή οι καναλάρχες παίρνουν όσοι δεν έχουν ο ένας μετά τον άλλο άδειες στην Κύπρο και ετοιμάζονται να συνεχίσουν να εκπέμπουν μέσω της Μεγαλονήσου όσοι δεν καταφέρουν να πάρουν άδεια στην Ελλάδα.
Η αλήθεια είναι πως η κυβέρνηση ανέφερε ότι υπάρχουν 18  εκ ευρώ οφειλές από φόρο διαφημίσεων επικαλούμενη στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων για τους τηλεοπτικούς σταθμούς της Αττικής.
Δεν εδωσε όμως στοιχεία για τους σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας γεγονός που υπονοοεί επιχείρηση παραπληροφόρησης ενώ και τα 18 εκ ευρώ οφειλές αντιστοιχούν σε 90 εκ ευρώ διαφήμισης μέγεθος πολύ υψηλό.
Βεβαίως στους σταθμούς της Αττικής υπάγονται και οι συνήθεις ύποπτοι που αποφεύγουν να πληρώσουν γενικώς τις υποχρεώσεις τους.
Από την άλλη πλευρά οι τηλεοπτικοί σταθμοί ψεύδονται αναφέροντας ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με τις οφειλές τους καθώς μόνο το Mega είναι ληξιπρόθεσμο προς τις τράπεζες και έχει πάρει waiver μέχρι τέλος Φεβρουαρίου υπό την προϋπόθεση ότι θα μπουν στα ταμεία του 15 εκ ευρώ από την αύξηση κεφαλαίου και χωρίς να υπολογίζεται το κόστος της ενδεχόμενης απόκτησης άδειας.
Ουσιαστικά δηλαδή έχουμε και τις δύο πλευρές να παρουσιάζουν μια επίπλαστη εικόνα.
Η πραγματικότητα είναι πως οι τηλεοπτικοί σταθμοί στην πλειοψηφία τους κινούνται σε κόκκινη γραμμή οικονομικής κατάστασης και έχουν καταλύσει κάθε κανόνα δεοντολογίας και φυσιολογικής λειτουργίας.
Η πραγματικότητα είναι ότι ειδικά στην Αττική πολλοί σταθμοί λειτουργούν με ελάχιστο προσωπικό και αποτελούν εργαλεία τηλεμάρκετινγκ παραβιάζοντας ουκ ολίγες φορές τη νομοθεσία.
Σε ότι αφορά στην προσπάθεια εκπομπής μέσω Κύπρου που προγραμματίζεται ο κ. Παππάς το ξέκοψε μιλώντας μόνο για δυνατότητα εκπομπής μέσω δορυφόρου.
Αυτό που όμως δεν καταλαβαίνει η κυβέρνηση είναι ότι μπορεί να εκπέμπουν και δωρεάν μέσω δορυφόρου.
Άλλωστε η τεχνολογία έχει δώσει δυνατότητα να συμβεί αυτό με ένα απλό δορυφορικό πιάτο και ψηφιακούς δέκτες που διατίθενται στην ελεύθερη αγορά.
Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ενώ οι κυβερνητικές αλλαγές φέρνουν και ανακατατάξεις και συζητήσεις στα κανάλια.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν συζητήσεις για την είσοδο Μαρινάκη στο Mega.
Βέβαια ο επιχειρηματίας φέρεται να βρίσκεται πίσω από το Espilon όπου στοιχεία για τον πραγματικό  ιδιοκτήτη δεν υπάρχουν.
Εκεί εμφανίζεται να κάνει κουμάντο ο Φίλιππος Βρυώνης  ο οποίος επισήμως είναι κάτοικος Αλβανίας και θεωρητικά δεν έχει σχέση με το κανάλι. 
Διαροοές των τελευταίων ωρών  θέλουν να μπαίνει στο Εψιλον  ο τούρκος καναλάρχης και παρουσιαστής τηλεοπτικών εκπομπών Ατζούν Ιλίτζαλι , πράγμα που οι πληροφορίες του bankingnews αναφέρουν πως γίνεται για σπέκουλα και εκφοβισμό της κυβέρνησης.
Σημειωτέον πάντως γίνονται και περίεργες κινήσεις από μετόχους ή εταιρίες μετόχων των καναλιών.
Για παράδειγμα πληροφορίες αναφέρουν ότι ο γιός του κ. Στ. Ψυχάρη , Ανδρέας έχει συστήσει νέα εταιρία η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο απεμπλοκής του ΔΟΛ από το Mega αλλά και μεταφοράς των υγιών δραστηριοτήτων του ΔΟΛ και τη δημιουργία ενός νέου ΔΟΛ.

Μαρίνος Βαγγέλης
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης