Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαδημούλης: Μια Ευρώπη που δεν υλοποιεί τις αποφάσεις της δεν μπορεί να κουνάει το δάκτυλο στην Ελλάδα

Παπαδημούλης: Μια Ευρώπη που δεν υλοποιεί τις αποφάσεις της δεν μπορεί να κουνάει το δάκτυλο στην Ελλάδα
Σε ημερίδα που διοργάνωσαν ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τέθηκαν ζητήματα όπως η παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο 
«Μια Ευρώπη που δεν υλοποιεί τις αποφάσεις της δεν μπορεί να κουνάει το δάκτυλο στην Ελλάδα που σηκώνει το 85% των προσφυγικών ροών και έχει και ένα τεράστιο δημοσιονομικό βάρος», τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης. 
Σε ημερίδα που διοργάνωσαν ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα τέθηκαν ζητήματα όπως η παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, τα σενάρια για έξοδο της Ελλάδας από τη Συνθήκη Σένγκεν, ο μηχανισμός μετεγκατάστασης και άλλα καίρια θέματα σχετικά με το προσφυγικό και μεταναστευτικό πρόβλημα.
Η ημερίδα είχε θέμα «ΕΕ και πρόσφυγες: αντιμετωπίζοντας την πραγματικότητα και προωθώντας εναλλακτικές προτάσεις» και διοργανώθηκε από τους Κωνσταντίνα Κούνεβα, Στέλιο Κούλογλου, Δημήτρη Παπαδημούλη και Κώστα Χρυσόγονο.
Ανοίγοντας την ημερίδα ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, επισήμανε: «Η Ελλάδα έχει αναλάβει κάποιες δεσμεύσεις και οφείλει να τις εκπληρώσει στο ακέραιο και κινείται προς αυτή την κατεύθυνση.
Όμως όλοι πρέπει να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις τους, η ίδια η Ευρώπη να υλοποιήσει το μεγάλο πρόγραμμα μετεγκαταστάσεων και η Τουρκία να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της.
Και μια Ευρώπη που δεν υλοποιεί τις αποφάσεις της δεν μπορεί να κουνάει το δάκτυλο στην Ελλάδα που σηκώνει το 85% των προσφυγικών ροών και έχει και ένα τεράστιο δημοσιονομικό βάρος», σημείωσε ο κ. Παπαδημούλης.

www.bankingnews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης