Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κούλογλου (ΣΥΡΙΖΑ): Το ΝΑΤΟ δημιουργεί ένα «εικονικό» θαλάσσιο τείχος για τους πρόσφυγες στο Αιγαίο

Κούλογλου (ΣΥΡΙΖΑ): Το ΝΑΤΟ δημιουργεί ένα «εικονικό» θαλάσσιο τείχος για τους πρόσφυγες στο Αιγαίο
Η Ελλάδα κινδύνευε να αντιμετωπίσει μια τεράστια κοινωνική και πολιτική κρίση, εάν εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες εγκλωβίζονταν μέσα στη χώρα, τόνισε ο κ. Κούλογλου 
«Είναι προφανές, ότι το ΝΑΤΟ δημιουργεί ένα τείχος στο Αιγαίο, δηλαδή, η ιδέα είναι να δημιουργηθεί ένα θαλάσσιο, κατά κάποιο τρόπο, εικονικό τείχος.
Είναι το πρώτο τείχος κι επομένως και στην Ευρώπη.
Είναι το πρώτο τείχος που χτίζει το ΝΑΤΟ μετά τέλος της πτώσης του τείχους του Βερολίνου.
Βέβαια, φρόντισαν προηγουμένως να χτίσουν διάφορα ενδιάμεσα τείχη, όλες αυτές οι χώρες που παρεμβάλλονται ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γερμανία, κι αυτό είναι το αποκρουστικό, δηλαδή, η Ουγγαρία με τους Κροάτες, η Κροατία, η Σλοβενία, κ.λπ.» είπε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου, μιλώντας στο "Πρακτορείο 104,9fm" του ΑΠΕ.
«Είναι ένα τείχος, από την άλλη τη μεριά είναι γεγονός ότι αυτό ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσε να γίνει, αυτή τη στιγμή, για την ελληνική πλευρά, διότι διαφορετικά, λόγω της απαράδεκτης στάσης που ακολουθούν στο θέμα των προσφύγων, δεν θέλουν να απορροφήσουν δεν δείχνουν ανθρωπισμό.
Η Ελλάδα κινδύνευε να αντιμετωπίσει μια τεράστια κοινωνική και πολιτική κρίση, εάν εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες εγκλωβίζονταν μέσα στη χώρα.
Αυτό, προς το παρόν τουλάχιστον, εάν λειτουργήσει αυτό το σχέδιο, αποφεύγεται.
Δεν είναι ό,τι καλύτερο, ενδεχομένως να παραβιαστούν διεθνείς κανόνες, αλλά τουλάχιστον δεν θα τους παραβιάζει η ελληνική πλευρά, θα τους παραβιάζει το ΝΑΤΟ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης