Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοχάρης (Ποτάμι): Αναγκαία μια βαθιά αναδιοργάνωση της Ελλάδας

Θεοχάρης (Ποτάμι): Αναγκαία μια βαθιά αναδιοργάνωση της Ελλάδας
Oι Ανεξάρτητες Αρχές έχουν καθιερωθεί στη συνείδηση των πολιτών ως αμερόληπτοι φορείς της κρατικής εξουσίας, τόνισε ο κ. Θεοχάρης
Την αναγκαιότητα για βαθιά αναδιοργάνωση της Ελλάδας που θα φτάνει μέχρι τον πυρήνα του Συντάγματος, εξέφρασε ο Χάρης Θεοχάρης, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής της Β’ Αθηνών με Το Ποτάμι, ως ομιλητής στην 3η Ημερίδα της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Ανεξάρτητων Αρχών.
Η ημερίδα είχε θέμα «Ανεξάρτητες Αρχές: Από τη Θεωρία στην Πράξη» και πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών - Αμφιθέατρο «Λεωνίδας Ζέρβας».
Στην τοποθέτησή του ο κ. Θεοχάρης αναφέρθηκε στα πρόσφατα περιστατικά με την Κυβέρνηση να αντιπαρατίθεται ανοιχτά με τις Ανεξάρτητες Αρχές στοχεύοντας είτε στις διοικήσεις τους είτε στις αρμοδιότητές τους.
Τόνισε ότι οι Ανεξάρτητες Αρχές έχουν καθιερωθεί στη συνείδηση των πολιτών ως αμερόληπτοι φορείς της κρατικής εξουσίας, αλλά και ως αξιόπιστοι συνομιλητές της αγοράς και των Ευρωπαϊκών Θεσμών λόγω των τεχνοκρατικών τους γνώσεων, και της αποχρωματισμένης από ιδεολογίες αντιμετώπισης των ζητημάτων.
Για τους λόγους αυτούς οι Ανεξάρτητες Αρχές πρέπει να ενισχυθούν, αλλά και να αντιμετωπιστούν θέματα της νομοθετικής θωράκισής τους, του τρόπου στελέχωσης και χρηματοδότησής τους.
Στη συνέχεια ανέπτυξε τη θέση του ως προς την αναγκαιότητα μιας βαθιάς θεσμικής αναδιοργάνωσης της χώρας που θα φτάνει μέχρι τον πυρήνα του Συντάγματος.

www.bankingnews.gr








Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης