Τελευταία Νέα
Πολιτική

Που το πάνε οι ΑΝΕΛ; - Συντηρούν το σενάριο των εκλογών παρά τη γραμμή του πρωθυπουργού

Που το πάνε οι ΑΝΕΛ; - Συντηρούν το σενάριο των εκλογών παρά τη γραμμή του πρωθυπουργού
Χρυσοβελώνη: Οι κάλπες θα ήταν μια λύση εάν δεν υπάρξει συμφωνία με τους θεσμούς
Τη στιγμή που ο ίδιος ο πρωθυπουργός (αλλά και κορυφαία κυβερνητικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ) απορρίπτει κατηγορηματικά το σενάριο των πρόωρων εκλογών, διαμηνύοντας πως στόχος της κυβέρνησης είναι να κλείσει άμεσα τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και να αρχίσει η συζήτηση για την απομείωση του χρέους, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες επιμένουν στην εκλογολογία.
Σε σημερινές της δηλώσεις στο ΣΚΑΪ η εκπρόσωπος τύπου των ΑΝΕΛ, Μαρίνα Χρυσοβελώνη κληθείσα να σχολιάσει την πρόσφατη τοποθέτηση του Π. Καμμένου, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, εάν οι δανειστές επιμείνουν σε παράλογες απαιτήσεις, υποστήριξε πως οι πρόωρες εκλογές είναι «μια σκέψη που πρέπει να κάνουμε».
«Οι κάλπες θα ήταν μια λύση εάν δεν είναι δυνατό να υπάρξει συμφωνία με τους θεσμούς. Μια τέτοια εξέλιξη δεν θα συνιστά ομολογία αποτυχίας για ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ» υπογράμμισε η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, η οποία ωστόσο έσπευσε να υποστηρίξει πως ούτε ο Π.Καμμένος ούτε οι ΑΝΕΛ επιθυμούν νέες εκλογές, δεδομένου ότι η σημερινή κυβέρνηση έχει νωπή λαϊκή εντολή.
«Ας μην μιλάμε ακόμα για εκλογές, ας ευχηθούμε να τελειώσει η διαπραγμάτευση [...] και να ξεκινήσει η συζήτηση για το χρέος» τόνισε η κα.Χρυσοβελώνη, αναφέροντας πως τυχόν εκλογές θα έχουν και συγκεκριμένο διακύβευμα.
Νωρίτερα και ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Κ.Κατσίκης υποστήριξε ότι ο κ.Καμμένος έκανε πάρα πολύ καλά που άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο εκλογών, επισημαίνοντας ότι εάν δεν λυθούν τα εθνικά θέματα με κοινή γραμμή, με εθνική συναίνεση και ομοψυχία, τότε «ερχόμαστε σε αδιέξοδο».
Το ερώτημα που προκύπτει είναι για ποιο λόγο οι ΑΝΕΛ αναδεικνύουν και συντηρούν ένα σενάριο, το οποίο έρχεται σε αντίθεση με την γραμμή και το σχεδιασμό του πρωθυπουργού.
Αν και δεν είναι η πρώτη φορά που οι ΑΝΕΛ διαφοροποιούνται από το ΣΥΡΙΖΑ, θέλοντας να δείξουν ότι δεν είναι «ουρά» του ΣΥΡΙΖΑ, η διαφοροποίηση αυτή σε ένα τόσο κρίσιμο θέμα έχει τη σημασία του.
Κάποιοι εκτιμούν ότι ίσως πρόκειται για ένα πρώτο «καμπανάκι» διαφοροποίησης των ΑΝΕΛ από το ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο με τη σειρά του επιβεβαιώνει ότι υπάρχουν ανοιχτοί δίαυλοι επικοινωνίας με τη ΝΔ και «σκέψεις» για μια διαφορετική «επόμενη ημέρα» για τους ΑΝΕΛ.
Άλλοι ότι επίκεινται ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις (ενόψει και των αποφάσεων της ΕΕ για το προσφυγικό) και ότι ο κ.Καμμένος διατηρεί στο προσκήνιο το θέμα των εκλογών για να αποτρέψει άλλες επιλογές δεδομένου του «πλήγματος» που θα υποστεί η σημερινή κυβέρνηση από μια αρνητική εξέλιξη για την χώρα.
Άλλοι χαμηλώνουν τους τόνους και επισημαίνουν πως ο κ.Καμμένος έστειλε μήνυμα, ότι δεν έκανε λόγο για εκλογές, ότι η κυβέρνηση δεν θα πέσει και ότι η κυβερνητική πλειοψηφία είναι συμπαγής.
Τα επόμενα 24ωρα θα δείξουν ποιο από τα παραπάνω σενάρια ισχύει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης