Τελευταία Νέα
Πολιτική

State Department: Οι ΗΠΑ δεν εκφοβίζουν την Ελλάδα για το θέμα της βίζας

State Department: Οι ΗΠΑ δεν εκφοβίζουν την Ελλάδα για το θέμα της βίζας
O εκπρόσωπος του State Department Τζον Κίρμπι, τόνισε ότι «δεν υπάρχει καμιά προσπάθεια καταναγκασμού ή εκφοβισμού της Ελλάδας
Τις πληροφορίες περί εκφοβισμού της Ελλάδας σε σχέση με το πρόγραμμα εξαίρεσης από τη βίζα διαψεύδει το State Department.
O εκπρόσωπος του State Department Τζον Κίρμπι, απαντώντας σε σχετική ερώτηση σε συνέντευξη Τύπου στο National Press Center της Ουάσιγκτον, τόνισε ότι «δεν υπάρχει καμιά προσπάθεια καταναγκασμού ή εκφοβισμού της Ελλάδας, σε σχέση με το πρόγραμμα εξαίρεσης από βίζα», όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του Έθνους, Μιχάλης Ιγνατίου.
Ο κ. Κίρμπι δεν επιβεβαίωσε την πληροφορία του Politico ότι o υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι προειδοποίησε πέντε χώρες, ανάμεσά τους και την Ελλάδα, ότι θα χάσουν την εξαίρεση της βίζας για τους υπηκόους τους που επισκέπτονται ως τουρίστες τις ΗΠΑ, αν δεν αντιμετωπίσουν αποφασιστικά το ζήτημα των πλαστών ή κλεμμένων διαβατηρίων.
Ο κ. Κίρμπι αναγνώρισε τον ρόλο της Ελλάδας για την προσφυγική κρίση, ένα ρόλο που παίζει, όπως τόνισε, λόγω της γεωγραφικής της θέσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης