Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κατρούγκαλος: Κάποιοι σαν εμένα που έβγαζαν 40.000 με 60.000 ευρώ δεν είχαν μάθει να πληρώνουν – Αυτό πρέπει να αλλάξει

Κατρούγκαλος: Κάποιοι σαν εμένα που έβγαζαν 40.000 με 60.000 ευρώ δεν είχαν μάθει να πληρώνουν – Αυτό πρέπει να αλλάξει
Επιβεβλημένη η μείωση της συνταξιοδοτικής δαπάνης υποστήριξε ο κ.Κατρούγκαλος
Την θέση ότι το ασφαλιστικό νομοσχέδιο έχει ως κύρια προτεραιότητα την κοινωνική δικαιοσύνη διατύπωσε ο υπουργός Εργασίας, Γ. Κατρούγκαλος, ο οποίος υποστήριξε πως είναι επιβεβλημένη η μείωση της συνταξιοδοτικής δαπάνης.
Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο κ.Κατρούγκαλος υπογράμμισε πως οι εργαζόμενοι με εισόδημα κάτω από 12.000 ευρώ δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα, αντιθέτως είναι πολύ πιθανό να έχουν και οφέλη.
«Δεν μπορεί να πληρώνουν συνέχεια οι μισθωτοί.
Κάποιοι σαν κι εμένα που έβγαζαν 40 ως 60 χιλιάδες ευρώ, δεν είχαν μάθει να πληρώνουν.
Αυτό πρέπει να αλλάξει» τόνισε ο κ.Κατρούγκαλος, επισημαίνοντας ότι είναι επιβεβλημένη η μείωση της συνταξιοδοτικής δαπάνης έως ότου επιτευχθεί η ανάπτυξη και η μείωση της ανεργίας που θα ανακουφίσουν το ασφαλιστικό σύστημα.
Κληθείς να σχολιάσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά έκανε λόγο για χορήγηση 13ης σύνταξης και για επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ ο υπουργός υποστήριξε ότι η στρατηγική που ακολουθήθηκε δεν απέδωσε καθώς η διαπραγμάτευση με τους εταίρους δεν πήγε όπως περίμενε η κυβέρνηση και κατά συνέπεια ο σχεδιασμός της απέτυχε.
Ωστόσο, τόνισε ότι στις εκλογές του Σεπτεμβρίου οι πολίτες τα ήξεραν όλα αυτά αλλά επέλεξαν και πάλι ΣΥΡΙΖΑ.
Ερωτηθείς για το θέμα της διαπραγμάτευσης, ο κ.Κατρούγκαλος είπε ότι, «το κλίμα ήταν ηπιότερο του αναμενομένου και κακώς λέγεται ότι το ΔΝΤ ζητάει μείωση των κύριων συντάξεων».
Όπως είπε, οι σημαντικότερες ενστάσεις των δανειστών εντοπίζονται στην αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, στο ύψος της Εθνικής Σύνταξης, αλλά και στην ανταποδοτικότητα του συστήματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης