Τελευταία Νέα
Πολιτική

Maiziere (υπ.Εσωτερικών Γερμανίας): Η Ελλάδα να κάνει αυτά που της αναλογούν στο προσφυγικό

Maiziere (υπ.Εσωτερικών Γερμανίας): Η Ελλάδα να κάνει αυτά που της αναλογούν στο προσφυγικό
Τα εθνικά μέτρα δεν θα λύσουν το πρόβλημα, η διαχείριση πρέπει να γίνει σε ευρωπαϊκό επίπεδο τονίζει ο ΥΠΕΣ της Γερμανίας
Την θέση ότι η Ελλάδα οφείλει να κάνει όσα της αναλογούν για την αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος διατυπώνει ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, Thomas de Maiziere, ο οποίος μαζί με τον Γάλλο ομόλογο του θα έχουν συνάντηση σήμερα με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.
Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Καθημερινή, ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών, ερωτηθείς για το τελεσίγραφο της Κομισιόν προς την Ελλάδα, απέφυγε να αποκλείσει τα περί αποπομπής της Ελλάδας από τη Schengen, υπογραμμίζοντας ότι δεν του αρέσει να απαντά σε υποθετικά σενάρια.
Ωστόσο, αναγνωρίζει ότι «από μόνα τους τα εθνικά μέτρα δεν θα λύσουν το πρόβλημα» και τονίζει ότι «η διαχείριση πρέπει να γίνει σε ευρωπαϊκό επίπεδο».
Όπως λέει, η προσφυγική κρίση αποτελεί μια τεράστια πρόκληση για όλη την Ευρώπη, επισημαίνοντας ότι «η αλληλεγγύη δεν μπορεί να εξαρτάται από τον βαθμό των εκάστοτε συνεπειών για κάθε χώρα – μέλος».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης