Τελευταία Νέα
Πολιτική

Προσφυγική κρίση, Κυπριακό και διαβουλεύσεις Βρετανίας - ΕΕ στη συνάντηση Τσίπρα - Cameron

Προσφυγική κρίση, Κυπριακό και διαβουλεύσεις Βρετανίας - ΕΕ στη συνάντηση Τσίπρα - Cameron
Η αναγκαιότητα άμεσης εφαρμογής του Σχεδίου Δράσης που συμφωνήθηκε μεταξύ Ε.Ε. και Τουρκίας συζητήθηκε μεταξύ των δύο ανδρών
Προσφυγική κρίση, Κυπριακό και διαβουλεύσεις Βρετανίας - ΕΕ ήταν τα θέματα που συζήτησε ο έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με τον βρετανό ομόλογό του, David Cameron, στη συνάντηση που είχαν οι δύο άνδρες στο περιθώριο της Διάσκεψης Δωρητών για τη Συρία που πραγματοποιείται σήμερα, Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου, στο Λονδίνο.
Πιο αναλυτικά, η συνάντησή τους επικεντρώθηκε στο προσφυγικό ζήτημα και συζητήθηκε η σημασία της ανάπτυξης προγραμμάτων εκπαίδευσης και απασχόλησης για τους Σύριους πρόσφυγες στις γειτονικές στη Συρία χώρες, η οποία περιλαμβάνεται στους στόχους της Διάσκεψης Δωρητών.
Υπογραμμίστηκαν, επίσης, οι προσπάθειες που καταβάλει η Ελλάδα για ανθρώπινη και αποτελεσματική διαχείριση των προσφυγικών ροών, καθώς και η αναγκαιότητα άμεσης εφαρμογής του Σχεδίου Δράσης που συμφωνήθηκε μεταξύ Ε.Ε. και Τουρκίας.
Σε αυτό το πλαίσιο, συζητήθηκαν οι δυνατότητες συμβολής του Ηνωμένου Βασιλείου στη διαχείριση των προσφυγικών ροών.
Επιπλέον, συζητήθηκαν το Κυπριακό, καθώς και οι διαπραγματεύσεις που διεξάγονται σχετικά με την παραμονή του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης