Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ρήγας (ΣΥΡΙΖΑ): Η ΝΔ λειτουργεί ως «παπαγαλάκι» των ακραίων νεοφιλελεύθερων κύκλων

Ρήγας (ΣΥΡΙΖΑ): Η ΝΔ λειτουργεί ως «παπαγαλάκι» των ακραίων νεοφιλελεύθερων κύκλων
Ανεπίτρεπτο η ΝΔ να μην αναγνωρίζει τις ευθύνες της για τα «εγκλήματα που διέπραξε την περίοδο διακυβέρνησής της», σύμφωνα με τον κ. Ρήγα
Την εκτίμηση ότι η ΝΔ λειτουργεί ως «παπαγαλάκι» των ακραίων νεοφιλελεύθερων κύκλων, τόσο στο θέμα του προσφυγικού, όσο και στο ζήτημα των συντάξεων και των αγροτών εξέφρασε ο κ. Παναγιώτης Ρήγας, γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.
Μιλώντας στην τηλεόραση του STAR, ο κ. Ρήγας χαρακτήρισε ανεπίτρεπτο η ΝΔ να μην αναγνωρίζει τις ευθύνες της για τα «εγκλήματα που διέπραξε την περίοδο διακυβέρνησής της».
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις πρόσφατες δηλώσεις του Gianni Pittella, επικεφαλής της ευρωομάδας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, για την προσφυγική κρίση και τη συνθήκη Σένγκεν και απευθυνόμενος στην βουλευτή της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη, ρώτησε ανοιχτά γιατί η Νέα Δημοκρατία δεν στέκεται απέναντι στους ακραίους κύκλους των θεσμών που θέλουν την Ελλάδα έξω από τη Σένγκεν.
Σχολιάζοντας τον νέο πρόεδρο της ΝΔ, ο κ. Ρήγας είπε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατέστησε «απόλυτα σαφή τον προσανατολισμό του κόμματος», με το «άκρως νεοφιλελεύθερο τετράπτυχο» που ανέπτυξε στην προ ημερών ομιλία του στη Βουλή.
«Η κυβέρνηση και το υπουργείο ασκούν σαφή κοινωνική πολιτική για να βοηθήσουν τα κοινωνικά στρώματα που έχουν πληγεί από την κρίση», απάντησε σε σχετικά ερώτηση, ενώ τέλος, ως προς τις αγροτικές κινητοποιήσεις, ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε πως «είναι απαραίτητο να γίνει διάλογος με την κυβέρνηση, γιατί υπάρχει περιθώριο να βρεθούν καλύτερες λύσεις» και ανέφερε πως αρνούμενοι το διάλογο, οι αγρότες «διευκολύνουν τα σχέδια των ακραίων νεοφιλελεύθερων κύκλων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης