Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαδημούλης (ΣΥΡΙΖΑ): Οι Ευρωπαίοι να κατανοήσουν ότι το προσφυγικό δεν είναι ελληνικό αλλά ευρωπαϊκό πρόβλημα

Παπαδημούλης (ΣΥΡΙΖΑ): Οι Ευρωπαίοι να κατανοήσουν ότι το προσφυγικό δεν είναι ελληνικό αλλά ευρωπαϊκό πρόβλημα
Η ελληνική κυβέρνηση κάνει ότι μπορεί για να διαχειριστεί τη μαζική εισροή προσφύγων αποτελεσματικά τόνισε ο κ.Παπαδημούλης
Την θέση ότι οι Ευρωπαίοι πολίτες, τα κράτη – μέλη της ΕΕ και η Κομισιόν οφείλουν να κατανοήσουν ότι η προσφυγική κρίση δεν είναι ελληνικό αλλά ευρωπαϊκό πρόβλημα διατύπωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ.Παπαδημούλης.
«Η ελληνική κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί, ειδικά εν μέσω δύσκολων οικονομικών συνθηκών, για να διαχειριστεί την μαζική εισροή προσφύγων αποτελεσματικά, τη στιγμή που οι Έλληνες πολίτες και οι οργανώσεις πολιτών και ΜΚΟ στα νησιά κάνουν υποδειγματική δουλειά.
Η Ελλάδα χρειάζεται ουσιαστική αλληλεγγύη, και αυτή μπορεί να προέλθει με την ισομερή κατανομή των προσφύγων στα κράτη-μέλη» τόνισε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ισπανική εφημερίδα El Pais ο κ.Παπαδημούλης.
Όπως είπε, «σε μια περίοδο που ανθούν φαινόμενα ξενοφοβίας και ρατσισμού, είναι καιρός ως ΕΕ να δράσουμε συλλογικά και αποφασιστικά».
«Η Τουρκία πρέπει να επιταχύνει την εφαρμογή της συμφωνίας με την ΕΕ και να ελέγξει τη ροή των μεταναστών και των παράνομων δικτύων των διακινητών.
Ο ρόλος της Κομισιόν είναι κομβικός στο να πιέσει την Τουρκία να τηρήσει τις δεσμεύσεις της» τόνισε ο κ.Παπαδημούλης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης