Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βενιζέλος (ΠΑΣΟΚ): Αν φύγουμε από τη Schengen, μπαίνουμε στη δεύτερη ταχύτητα της Ευρώπης

Βενιζέλος (ΠΑΣΟΚ): Αν φύγουμε από τη Schengen, μπαίνουμε στη δεύτερη ταχύτητα της Ευρώπης
Λάθος η δήλωση της Γεννηματά ότι μας χωρίζει άβυσσος με τη ΝΔ υποστήριξε ο κ.Βενιζέλος
Την θέση ότι εάν η Ελλάδα φύγει από τη Schengen, τότε η χώρα θα μπει στη δεύτερη ταχύτητα της Ευρώπης διατύπωσε ο πρώην πρόεδρος και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος επεσήμανε τον κίνδυνο να εγκλωβιστούν στην χώρα χιλιάδες μετανάστες.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Βενιζέλος τόνισε ότι όπως έχει διαμορφωθεί το πολιτικό σκηνικό με τις απειλές της Κομισιόν υπάρχει η πιθανότητα «να εγκλωβιστούμε στο μεταναστευτικό και να βρεθούμε με χιλιάδες ανθρώπους χωρίς χαρτιά, χωρίς να ξέρουμε τι να τους κάνουμε».
Ο κ.Βενιζέλος υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει συσπείρωση όλων των δυνάμεων δημοκρατικού προσανατολισμού, μία κυβέρνηση συνεργασίας ενώ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι «αντιμετωπίζει με αυταρέσκεια τα πράγματα».
Συγκεκριμένα, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε τον κ.Τσίπρα και την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ για κυνική και ωμή άσκηση εξουσίας, ενώ απέδωσε το πρόβλημα στο ασφαλιστικό στην οικονομική πολιτική που εφάρμοσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι προσπαθούμε να φτάσουμε το Δεκέμβριο του 2018 εκεί που ήμασταν τον Δεκέμβριο του 2014.
Κληθείς να σχολιάσει την πρόσφατη δήλωση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Φώφης Γεννηματά, η οποία είχε υποστηρίξει ότι χωρίζει άβυσσος το ΠΑΣΟΚ από τη ΝΔ του Κ. Μητσοτάκη, ο κ.Βενιζέλος είπε πως η τοποθέτηση αυτή ήταν λανθασμένη.
«Άβυσσος δε μας χωρίζει με τη ΝΔ ή τον ΣΥΡΙΖΑ ή τις δυνάμεις που πιστεύουν στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας.
Άβυσσος μας χωρίζει μόνο με τη Χρυσή Αυγή» υποστήριξε ο κ.Βενιζέλος.
Ερωτηθείς εάν λόγω αυτής της δήλωσης του φοβάται τυχόν διαγραφής, όπως συνέβη με τον Λ. Γρηγοράκο, ο κ.Βενιζέλος απάντησε πως «προφανώς κάνετε χιούμορ».
«Ο κ. Γρηγοράκος έκανε μία πράξη και θα κριθεί αρμοδίως.
Διαγράφηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα, αλλά είναι μέλος του ΠΑΣΟΚ και συμμετέχει στις διεργασίες της παράταξης» υποστήριξε ο κ.Βενιζέλος, ο οποίος ερωτηθείς για τις επόμενες πολιτικές του κινήσεις και για το εάν τον ενδιαφέρει η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, τόνισε ότι εάν τον ενδιέφερε η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, θα είχε παραμείνει.
«Εγώ δεν είμαι ούτε ντίβα, ούτε τενόρος, έφυγα από τη θέση του προέδρου για να δείξω ότι όλοι είμαστε παροδικοί και για να μην υποστηρίζουν ορισμένοι ότι υπάρχουν εμπόδια» ανέφερε ο κ.Βενιζέλος, ο οποίος ωστόσο δήλωσε παρών στις πολιτικές εξελίξεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης