Πολιτική

Αναστασιάδης (Κύπρος): Λύση του Κυπριακού μέχρι το 2018 με επανενωμένη την Κύπρο

Αναστασιάδης (Κύπρος): Λύση του Κυπριακού μέχρι το  2018 με επανενωμένη την Κύπρο
Τι ανέφερε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης
Λύση του Κυπριακού τον Φεβρουάριο του 2018, οπότε και ολοκληρώνει την πενταετή διακυβέρνησή του, βλέπει ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, σημειώνοντας ότι το ισχυρότερο όπλο  στην παρούσα φάση είναι ότι η Κύπρος αποτελεί κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο κ. Ανατσσιάδης μιλώντας στο καταστατικό συνέδριο του ΔΗΣΥ, εκτίμησε ότι θα παραδώσει επανενωμένη την Κύπρο, ενώ διαβεβαίωσε ότι ο λαός θα είναι απόλυτα ενήμερος των προνοιών της πριν τη ψήφο του στο δημοψήφισμα για τη λύση.
«Βασικός του στόχος στις συνομιλίες είναι συμφωνία που να ικανοποιεί τις ανησυχίες του 76% των Ελληνοκυπρίων, που απέρριψαν το 2004 το σχέδιο Ανάν», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Αναστασιάδης απαντώντας σε όσους ισχυρίζονται ότι υπάρχει κίνδυνος κατάλυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας, ανέφερε πως το Σύνταγμα του 1960 «δεν προέβλεπε Δημοκρατία που να κυβερνάται από Ελληνοκύπριους και να παραμερίζει τους Τουρκοκύπριους».
Όπως είπε, δεν πρέπει «να είμαστε επιλεκτικοί για τα συστατικά στοιχεία της Κυπριακής Δημοκρατίας».
Μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι η μη λύση του Κυπριακού «θα είναι σε βάρος, όχι μόνον των Ελληνοκυπρίων και των Τουρκοκυπρίων, αλλά σε βάρος και της ειρήνης στην περιοχή, σε βάρος των σχέσεων Τουρκίας – ΕΕ, των σχέσεων Τουρκίας – Ελλάδας».
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, τόνισε ότι η κυβέρνηση του Αναστασιάδη «βγάζει την Κύπρο από τα φουρτουνιασμένα, στα ήρεμα νερά».
Υπογράμμισε δε, πως τον Μάρτιο η Κύπρος βγαίνει από το μνημόνιο και γίνεται πιο αξιόπιστη από ποτέ, αλλά και ότι η κυβέρνηση διέψευσε όλους τους «κήρυκες του χάους», καθώς από την πρώτη μέρα του μνημονίου δεν επιβλήθηκε ούτε ένας νέος φόρος, ούτε χρειάστηκαν έκτακτα μέτρα και πρόσθετη βοήθεια.
Σημειώνεται ότι το καταστατικό συνέδριο ενέκρινε αλλαγή σχετικά με το χρόνο ετοιμασίας των ψηφοδελτίων του κόμματος και έτσι, ο ΔΗΣΥ πρέπει να ολοκληρώσει τη διαδικασία ετοιμασίας 45 ημέρες πριν τις εκλογές από 90 ημέρες, δηλαδή το ψηφοδέλτιο να είναι έτοιμο μέχρι  τις 6 Απριλίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης