Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λαϊκή Ενότητα: Η διαπραγμάτευση αυτή δεν πρέπει να ολοκληρωθεί και τα νέα μέτρα δεν πρέπει να περάσουν

Λαϊκή Ενότητα: Η διαπραγμάτευση αυτή δεν πρέπει να ολοκληρωθεί και τα νέα μέτρα δεν πρέπει να περάσουν
Το «τυρί» είναι η συζήτηση για το χρέος και η «φάκα» κρύβεται στη διαπραγμάτευση, αναφέρει η Λαϊκή Ενότητα σε ανακοίνωσή της
«Το «τυρί» είναι η συζήτηση για το χρέος και η «φάκα» κρύβεται στη διαπραγμάτευση», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Ενότητα (ΛΑ.Ε), με αφορμή τη διαπραγμάτευση που ξεκινά αύριο, Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου, μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών.
Σύμφωνα με τη ΛΑ.Ε, «υποταγμένη στις άκρως υφεσιακές πολιτικές του μνημονίου, η κυβέρνηση ξεκινά με τους δανειστές από αύριο έναν ακόμη γύρο, δήθεν, διαπραγματεύσεων, ο οποίος - όπως έχει διδάξει η εμπειρία των προηγούμενων 5 ετών - αναμένεται να καταλήξει σε έναν ακόμη επώδυνο, έως και εξοντωτικό, λογαριασμό για τις μεσαίες και χαμηλές εισοδηματικά ομάδες του πληθυσμού.
Η κυβέρνηση βάζει για «τυρί» το θέμα της, τάχα, μετέπειτα συζήτησης για το χρέος, όμως, επιμελώς κρύβει τη «φάκα» από τον λαό».
Τονίζει δε, πως «το «κούρεμα» του χρέους γίνεται τώρα, με την διαπραγμάτευση η οποία θα καταλήξει σε «κουρεμένες» για πολλοστή φορά συντάξεις, κύριες και επικουρικές, και σε «ψαλιδισμένα» εκ νέου εισοδήματα μέσω της υπέμετρης φορολόγησης.
Ετσι, το χρέος… «κουρεύεται».
Μετά το τέλος της διαπραγμάτευσης, οι δανειστές ήδη θα έχουν πάρει ό,τι θέλουν και, στη συνέχεια, δεν θα δώσουν τίποτα επί της ουσίας».
Σύμφωνα με τη ΛΑ.Ε, «η διαπραγμάτευση αυτή δεν πρέπει να ολοκληρωθεί και τα νέα μέτρα - «γκιλοτίνα» δεν πρέπει να περάσουν.
Οι εργαζόμενοι, οι μισθωτοί, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι αγρότες και οι συνταξιούχοι οι οποίοι στηρίζουν εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους, θα πουν ξανά ένα μεγάλο «ΟΧΙ» με τη συμμετοχή τους στην εικοσιτετράωρη πανελλαδικη απεργία της Πέμπτης 4 Φεβρουαρίου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης