Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χρυσόγονος (ΣΥΡΙΖΑ): Προσχηματική η συζήτηση περί αποκλεισμού της Ελλάδας από τη Schengen

Χρυσόγονος (ΣΥΡΙΖΑ): Προσχηματική η συζήτηση περί αποκλεισμού της Ελλάδας από τη Schengen
Αλβανία, Βουλγαρία και ΠΓΔΜ μπορούν να κλείσουν χωρίς κανένα νομικό πρόβλημα τα σύνορα τους με την Ελλάδα τόνισε ο κ.Χρυσόγονος
Την θέση ότι η συζήτηση περί αποκλεισμού της Ελλάδας από τη Schengen είναι προσχηματική διατύπωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κ. Χρυσόγονος.
Σε δηλώσεις του στο «Πρακτορείο 104,9 fm» ο κ.Χρυσόγονος υποστήριξε ότι δεν χρειάζεται να εκδιωχθεί η Ελλάδα από τη Schengen, εάν το σχέδιο των Ευρωπαίων είναι να εγκλωβιστεί στην Ελλάδα μεγάλος αριθμός προσφύγων ή μεταναστών που προέρχονται από την Τουρκία.
«Όλα τα βόρεια σύνορά μας, από την Ηγουμενίτσα έως το Τριεθνές Βουλγαρίας-Τουρκίας-Ελλάδος, μπορούν να κλείσουν, χωρίς αυτό να έχει καμία σχέση με τη Συνθήκη Schengen.
Τόσο η ΠΓΔΜ, όσο και η Αλβανία και η Βουλγαρία, μπορούν, χωρίς να έχουν κανένα νομικό πρόβλημα ή δέσμευση, να κλείσουν τα σύνορά τους» τόνισε ο κ.Χρυσόγονος.
«Εάν συμβεί αυτό, τότε de facto, ακόμη και αν θεωρητικά η Ελλάδα βρίσκεται στον χώρο Schengen θα εγκλωβιστούν εδώ εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι, μέχρι να το καταλάβουν αυτοί που βρίσκονται στην Τουρκία και θέλουν να περάσουν ή αυτοί που έρχονται από τη Βόρεια Αφρική» είπε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης