Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαδημούλης (ΣΥΡΙΖΑ): Μικρότερη Schengen σημαίνει καθόλου Schengen – Όχι σε Ευρώπη α λα καρτ

Παπαδημούλης (ΣΥΡΙΖΑ): Μικρότερη Schengen σημαίνει καθόλου Schengen – Όχι σε Ευρώπη α λα καρτ
Οι έκτακτες δημοσιονομικές δαπάνες για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης να μην υπολογίζονται στο δημοσιονομικό έλλειμμα πρότεινε ο κ.Παπαδημούλης
Την θέση ότι μικρότερη Schengen σημαίνει καθόλου Schengen διατύπωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο πλαίσιο συζήτησης για το ευρωπαϊκό εξάμηνο.
«Κατάρρευση της Schengen δεν θα κάνει ζημιά μόνο στη δημοκρατία, δεν θα τσαλαπατήσει μόνο δεσμεύσεις - τις οποίες όλα τα κράτη της ΕΕ έχουν αναλάβει έναντι και της υπογραφής τους στη σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη.
Πιθανή επαναφορά των συνοριακών ελέγχων θα κάνει τεράστια ζημιά και στην οικονομία.
Δεν μπορούμε να έχουμε μια Ευρώπη α λα καρτ - η οποία είναι καλή όταν δίνει αγροτικές επιδοτήσεις, καλή όταν χρηματοδοτεί μέσω των διαρθρωτικών ταμείων έργα ανάπτυξης και υποδομών, αλλά δεν θέλουμε να υλοποιούμε τις αποφάσεις της Ευρώπης, του Συμβουλίου, της Κομισιόν, του Ευρωκοινοβουλίου όταν πρόκειται να δώσουμε μια ενωμένη αποτελεσματική απάντηση στην προσφυγική κρίση» τόνισε ο κ.Παπαδημούλης.
Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε οι έκτακτες δημοσιονομικές δαπάνες για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης να μην υπολογίζονται στο δημοσιονομικό έλλειμμα.
 «Συμφωνώ με την παρατήρηση, και θα κάνουμε προσπάθεια να την ενισχύσουμε, η Κομισιόν και το Κοινοβούλιο να μην κοιτάζουν στο Ευρωπαϊκό Εξάμηνο μόνο τις χώρες που έχουν μακροοικονομικές ανισορροπίες με την μορφή ελλειμμάτων, αλλά και τις πλεονασματικές οικονομίες, γιατί και εκεί υπάρχει παραβίαση των κανόνων, πιέζοντας για επενδύσεις, για τόνωση της ζήτησης, έτσι ώστε να ενισχυθούν οι πολιτικές συνοχής» τόνισε ο κ.Παπαδημούλης, αναφέροντας πως «η μονομερής λιτότητα ως δόγμα, δεν έφερε αύξηση, αλλά μείωση των επενδύσεων».
«Η ευρωζώνη τα καταφέρνει πολύ χειρότερα από την αμερικανική οικονομία ως σύνολο και την ίδια ώρα, μέσα στην ευρωζώνη έχει αυξηθεί και η ανεργία και η φτώχεια και οι ανισότητες..
Το  Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πρέπει να διεκδικήσει μέσω της παρέμβασής του ακόμη πιο ισχυρό ρόλο στην διαμόρφωση της νέας οικονομικής πολιτικής και στην στροφή προς τη βιώσιμη ανάπτυξη.
Πρέπει να αξιοποιηθεί περισσότερο και το εργαλείο της ευελιξίας, έτσι ώστε να έχουμε τόνωση της ανάπτυξης με τόνωση των επενδύσεων» υπογράμμισε ο κ.Παπαδημούλης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης