Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ο Χρηματιστής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωνε δημοσιογράφος με τη βούλα της ΕΣΗΕΑ που «ξέχασε» να τον διαγράψει

Ο Χρηματιστής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωνε δημοσιογράφος με τη βούλα της ΕΣΗΕΑ που «ξέχασε» να τον διαγράψει
Το ερώτημα βέβαια είναι αν ο Στάθης Σχινάς τα χρόνια που ήταν χρηματιστής αν τύγχανε και των ευεργετημάτων όσων ασκούν το δημοσιογραφικό λειτούργημα και είναι μέλη της ΕΣΗΕΑ
Μπορεί ένας Χρηματιστής να είναι και δημοσιογράφος μέλος της ΕΣΗΕΑ;
Μη βιαστείτε να απαντήσετε γιατί πιθανότατα θα δώσετε λάθος απάντηση.
Και αυτό γιατί στην πραγματικότητα μπορεί και ίσως και να λάβει βραβείο Αριστεροσύνης αφού κατόρθωσε το αδιανόητο.
Ο Στάθης Σχινάς, πατέρας του Ιάσωνα Σχινά-Παπαδόπουλου (γραμματέα της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος εξαπέλυσε υβριστική επίθεση κατά του Πρώτου Θέματος όταν αποκάλυψε ότι όλη του η οικογένεια διορίστηκε από το ΣΥΡΙΖΑ στο δημόσιο), ο οποίος καθημερινά ξιφουλκεί κατά των … οργάνων του Κεφαλαίου μέσα από το Ραδιοφωνικό Σταθμό Κόκκινο και ταυτόχρονα είναι Σύμβουλος Έκδοσης ενός εβδομαδιαίου εντύπου του οποίου ο ιδιοκτήτης είναι προσκείμενος στην … ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι γνωστό ότι ξεκίνησε την καριέρα του ως δημοσιογράφος  από την Καθημερινή περνώντας από διάφορα μέσα πριν φτάσει να γίνει χρηματιστής.
Μάλιστα σχετικά γρήγορα έγινε και μέλος της ΕΣΗΕΑ ιδιότητα που παραδόξως διατηρεί μέχρι και σήμερα.
Και όλα αυτά ενώ έχει διατελέσει μέτοχος εταιρίας επενδύσεων, μέτοχος καθώς και Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Χρηματιστηριακής.
Η ΕΣΗΕΑ που επιδεικνύει πολύ σκληρή στάση σε πειθαρχικά παραπτώματα και υποτίθεται ότι διαγράφει όσους αλλάζουν επάγγελμα στην περίπτωση του Στάθη Σχινά έκανε ότι δεν συνέβη απολύτως τίποτα.
Μπορεί βέβαια αν είσαι πολύ … αριστερός και ΣΥΡΙΖΑ όπως δηλώνει ο Στάθης Σχινάς να αποτελεί το διαβατήριο για τη διπλή ιδιότητα δημοσιογράφου και Χρηματιστή.
Το ερώτημα βέβαια είναι αν ο Στάθης Σχινάς τα χρόνια που ήταν χρηματιστής αν τύγχανε και των ευεργετημάτων όσων ασκούν το δημοσιογραφικό λειτούργημα και είναι μέλη της ΕΣΗΕΑ.
Αυτό προφανώς είναι αρμόδιοι να το απαντήσουν από την ΕΣΗΕΑ.
Για την ιστορία πάντως ο κ. Σχινάς ίδρυσε το 1999 την εταιρεία ΝΕP, ενώ ήταν και συνιδρυτής της  Altius Investment η οποία εισήχθη  το 2001 στο Χρηματιστήριο.
Το 2003 η ΝEP συγχωνεύτηκε με τη χρηματιστηριακή Artion όπου  μέτοχος ήταν και ο ξενοδόχος κ. Γιάννης Δασκαλαντωνάκης.
Το 2008 η Άρτιον και ο τότε Διευθύνων Σύμβουλός της εμπλέκεται μαζί με άλλες ΑΧΕ όπως η Ακρόπολις στην υπόθεση των δομημένων ομολόγων κα αρχίζει να αντιμετωπίζει προβλήματα.
 Τα προβλήματα οδηγούν το 2009 σε συγχώνευση της Artion με τη χρηματιστηριακή Solidus και ο Στάθης Σχινάς αναλαμβάνει τον Ιούλιο του 2009 της νέας εταιρίας για να αποχωρήσει από τον κλάδο των ΑΧΕ περί το 2011 ενώ νωρίτερα επιχειρεί την επιστροφή στη δημοσιογραφία μέσω της εφημερίδας Αξία.
Βέβαια τα περίπου 12 χρόνια στην αγορά των Χρηματιστών και των Επιχειρηματιών φαίνεται πως ήταν λίγα για την ΕΣΗΕΑ για να αφαιρέσει από τον κ. Σχινά την ιδιότητα του μέλους της όταν την ίδια στιγμή ρίχνει προσωρινές και οριστικές διαγραφές για συμμετοχή μελών σε διαφημίσεις ακόμα και για δημοσιεύματα ή δηλώσεις.
Ούτε βέβαια κανείς ασχολήθηκε με τις δήθεν αποκαλύψεις του όπωςε αυτές που αναγράφονται στην ιστοσελίδα του Κώστα Βαξεβάνη «Κουτί της Πανδώρας» στις 13 Ιανουαρίου του 2014.
Τότε το Κουτί της Πανδώρας έγραφε «Πανικό φαίνεται πως προκαλούν στις διοικήσεις των τεσσάρων συστημικών τραπεζών της χώρας οι αλυσιδωτές αντιδράσεις από τις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο με τα επισφαλή δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, και τον πανικό αυτό προδίδει το κοινό διάβημα που έστειλαν οι διοικητές των τραπεζών στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργο Προβόπουλο, το βράδυ της Παρασκευής, όπως αποκάλυψε μιλώντας στο Hot Doc Radio και τον Κώστα Βαξεβάνη ο Στάθης Σχινάς.
Οι τραπεζίτες φαίνεται πως ενοχλήθηκαν από τις «απειλές» του Άγγελου Φιλιππίδη για αποκαλύψεις σχετικά με τα επισφαλή δάνεια στις τράπεζες αυτές, που είναι πολύ περισσότερα από αυτά του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, και μάλιστα πιθανολογείται ότι η επίσπευση της σύλληψης του Φιλιππίδη ζητήθηκε από τους επικεφαλής των τραπεζών, ώστε να σταματήσει να εμφανίζεται στα ελληνικά ΜΜΕ».
Φυσικά όλα αυτά δεν είχαν σχέση με την πραγματικότητα όπως αποδείχτηκε στην συνέχεια αλλά ήταν μια χαρά αντιπολιτευτικό παραμύθι που εξυπηρετούσε τη δημιουργία κλίματος από το ΣΥΡΙΖΑ.

(Πρώτη ενημέρωση 25 Ιανουαρίου 2016, 08:13)

Μαρίνος Βαγγέλης
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης