Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βίτσας (αν. υπ. Άμυνας): O ΣΥΡΙΖΑ έχει αναλάβει να σταθεροποιήσει την οικονομία μέσα από μάχες και διαπραγματεύσεις

Βίτσας (αν. υπ. Άμυνας): O ΣΥΡΙΖΑ έχει αναλάβει να σταθεροποιήσει την οικονομία μέσα από μάχες και διαπραγματεύσεις
«Δέχονται ότι κερδίσαμε τις εκλογές, άλλα δεν θέλουν να χάσουν την εξουσία», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας,  Δ. Βίτσας
«O ΣΥΡΙΖΑ έχει αναλάβει μία πολύ μεγάλη δουλειά: να σταθεροποιήσει την οικονομία μέσα από μάχες και διαπραγματεύσεις, με νίκες και με ήττες, και να κάνει και τους αναγκαίους εκσυγχρονισμούς στην κατεύθυνση του μετασχηματισμού της κοινωνίας», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δ. Βίτσας.
Ο ίδιος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Αυγή, τονίζει χαρακτηριστικά ότι «είναι άλλο όταν μιλάμε εμείς για μεταρρύθμιση και άλλο όταν μιλάει η Ν.Δ», καθώς και ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ανοίξει.
Βασικό στις θέσεις και το καταστατικό μας πρέπει να είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ "είναι κόμμα της ριζοσπαστικής Αριστεράς" και αυτό έχει μεγάλη σημασία γιατί ορίζει τι προσπαθείς να κάνεις χωρίς πολλά λόγια.
Αυτό σημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ανοίξει τις πόρτες του, όχι μόνο με ένα κάλεσμα, αλλά σε μία προσπάθεια όπου πρέπει οι οργανώσεις να δουν ποιους ανθρώπους θεωρούν ότι θα έπρεπε να είναι μέλη τους και στη συνέχεια να τους προσεγγίσουν.
Μέσα σε αυτή τη διαδικασία προσφέρουμε μία νέα γενιά στελεχών που δοκιμάζονται σε πολύ ακραίες συνθήκες.
Επειδή θα υπάρξει η φάση της σταθεροποίησης, μία νέα γενιά πολιτικών στελεχών θα είναι πολύ ωφέλιμη».
Όπως είπε, αυτή η φάση περιλαμβάνει πολλά, ανάμεσα στα οποία και ο νόμος για την κοινωνική οικονομία.
«Πρέπει να διαμορφώσουμε όρους και συνθήκες από το τραπεζικό στο πολιτικό, στο κοινωνικό, ώστε οι άνθρωποι και να μένουν εδώ και να εντάσσουν τις φιλοδοξίες τους σε μια συλλογική προσπάθεια.
Το συνέδριο νομίζω ότι θα έχει την ικανότητα να βάλει σε αυτές τις ράγες και όλον τον ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο κ. Βίτσας.
Σχετικά με τις ρυθμίσεις για τους αντιρρησίες συνείδησης στο πλαίσιο του νομοσχεδίου που προωθεί το υπουργείο, ξεκαθάρισε ότι το νομοσχέδιο αφορά κύρια το τέλος των βυσμάτων και των ρουσφετιών που αφορούν τις μεταθέσεις στους έφεδρους αξιωματικούς και τους οπλίτες.
Το δεύτερο ζήτημα, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό, « είναι να διορθώσουμε μια σειρά αδικίες που έχουν γίνει σε σχέση με τη μέριμνα του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων».
Τόνισε δε, πως το νομοσχέδιο «δεν είναι νομοσχέδιο για τους αντιρρησίες συνείδησης.
Εξορθολογίζουμε το καθεστώς με τους ανυπότακτους, ώστε να μπορούν να έρθουν στην Ελλάδα, να υπηρετήσουν 20 μέρες, δηλαδή λιγότερο από την άδειά τους σε οποιαδήποτε δουλειά σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου, ώστε να σβηστεί μία σειρά προστίμων».
Για το ότι πολύς λόγος γίνεται για το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τοποθετεί ημετέρους, ο κ. Βίτσας απάντησε πως «όταν ξεκίνησε η διαδικασία αυτής της επικοινωνιακής επίθεσης από κομμάτι της αντιπολίτευσης, τη θεώρησα γελοία.
Μετά τη θεώρησα και γλοιώδη, τώρα την θεωρώ και γελοία και γλοιώδη και αήθη, γιατί καταλαβαίνω πάρα πολύ καλά τι θέλουν να κάνουν.
Δέχονται ότι κερδίσαμε τις εκλογές, άλλα δεν θέλουν να χάσουν την εξουσία - την οικονομική, την πολιτική, την επικοινωνιακή.
Ας μην γελιόμαστε, ξέρουν πολύ καλά τι σημαίνει μετακλητός -ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης έχει αυτή τη στιγμή ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δέκα μετακλητούς, όπως προβλέπει ο νόμος, το ίδιο ο κ. Πλακιωτάκης, ο κ. Μεϊμαράκης, ο κ. Σαμαράς.
Το ίδιο και ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν ήταν αξιωματική αντιπολίτευση».
Σε ερώτηση για το εάν η εκλογή Μητσοτάκη έχει επιτρέψει στο μιντιακό κατεστημένο να αναθαρρήσει και να εντείνει την επίθεση του κατά του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε ότι  «ο κ. Μητσοτάκης είναι ένας κορυφαίος εκπρόσωπος αυτών των εξουσιαστικών δομών, άλλωστε δεν έφτασε ξαφνικά χθες στην πολιτική σκηνή. Υπήρξε ο υπουργός που εισήγαγε όχι μόνο την πιο ακραία νεοφιλελεύθερη άποψη σχετικά με τις δομές του κράτους, αλλά και με τον πιο βίαιο τρόπο, με απολύσεις, θέσπισε την αρνητική μοριοδότηση σε επίπεδο ποσοστού ανθρώπων.
Οι πρώτες του κινήσεις ως προέδρου της Ν.Δ. δείχνουν την αντίθεση λόγων και έργων.
Ενδεικτική είναι η στάση του αναφορικά με το ΕΣΡ».
Για το προσφυγικό και τις Ένοπλες Δυνάμεις, ο υπουργός μεταξύ άλλων, σημείωσε πως «οι EΔ φροντίζουν για τη σίτιση πολλών προσφυγικών χώρων, έχουμε δώσει εκατομμύρια μερίδες φαγητού, βοηθάμε στις διαδικασίες έρευνας και διάσωσης με το Πολεμικό Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία να παίζουν καταλυτικό ρόλο, συμβάλαμε στη διαμόρφωση των χώρων πρώτης φιλοξενίας και τώρα των χώρων μετεγκατάστασης, έχουμε προσφέρει χώρους στρατοπέδων που είναι ανενεργοί».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης