Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουτσούμπας (ΚΚΕ): Στήνουν νέο κάλπικο δίπολο – ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ υπηρετούν τον ίδιο αντιλαϊκό στόχο

Κουτσούμπας (ΚΚΕ):  Στήνουν νέο κάλπικο δίπολο – ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ υπηρετούν τον ίδιο αντιλαϊκό στόχο
"Το ΚΚΕ είναι απέναντι", ανέφερε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας
Για στήσιμο ενός «νέου κάλπικου δίπολου "κεντροαριστερά" με βασικό πόλο το ΣΥΡΙΖΑ και "κεντροδεξιά" με βασικό πόλο τη ΝΔ μετά και την εκλογή του Μητσοτάκη», έκανε λόγο από τον Άγιο Νικόλαο σε συνεστίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Λασιθίου ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της ΚΟ του ΚΚΕ,  Δημήτρης Κουτσούμπας.
Όπως είπε, "στήνουν το νέο κάλπικο δίπολο «κεντροαριστερά» με βασικό πόλο το ΣΥΡΙΖΑ και «κεντροδεξιά» με βασικό πόλο τη ΝΔ μετά και την εκλογή του Μητσοτάκη, που θα συμπιέσει όποιον βρίσκεται στα «αριστερά» και στα «δεξιά» τους, τους γνωστούς πρόθυμους του συστήματος.
Εδώ είμαστε και θα δούμε πως θα εξελιχθούν οι διεργασίες που είναι σε εξέλιξη στο ΠΑΣΟΚ, το ΠΟΤΑΜΙ και τα άλλα κόμματα της αστικής διαχείρισης.
Γι’ αυτό ξαναζεσταίνουν τα ψεύτικα διλλήματα «αριστερά ή δεξιά», αφού τους τέλειωσε το «μνημόνιο – αντιμνημόνιο».
Γι’ αυτό στήνουν νέες κόντρες, γι’ αυτό ανταλλάσουν δήθεν βαριές κουβέντες για να κρύψουν ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, παρά τις επιμέρους διαφορές τους, έχουν την ίδια στρατηγική που τσακίζει το λαό.
ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ υπηρετούν τον ίδιο αντιλαϊκό στόχο την καπιταλιστική ανάκαμψη των κερδών του κεφαλαίου, η οποία προϋποθέτει το διαρκές τσάκισμα του λαού".
«Το ΚΚΕ δεν στριμώχνεται από τα δίπολα» σημείωσε ο κ. Κουτσούμπας, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι "το ΚΚΕ δεν είναι δίπλα, παραδίπλα, ούτε καν στα «αριστερά», όπως λένε, των κομμάτων της αστικής διαχείρισης.
Το ΚΚΕ είναι απέναντι γιατί οι εργάτες, οι άνεργοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι φτωχοί αγρότες οι γυναίκες και οι νέοι των λαϊκών στρωμάτων είναι απέναντι από τους βιομήχανους, τους εφοπλιστές, τους τραπεζίτες".
Ο ίδιος, αφού ανέφερε ότι αυτές τις ώρες που εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες ξεσηκώνονται σ' όλη την Ελλάδα για να εμποδίσουν τη νέα σφαγή στο ασφαλιστικό «που τώρα έχει τη σφραγίδα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ», είπε πως είναι σε εξέλιξη και οι διεργασίες για την αναμόρφωση του αστικού πολιτικού συστήματος.
Ο κ. Κουτσούμπας εκτίμησε ότι μοναδικός στόχος είναι να εγκλωβιστεί η λαϊκή δυσαρέσκεια που δυναμώνει, να μην φτάσει να συναντηθεί στο δρόμο του αγώνα με την ανατρεπτική πολιτική πρόταση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης