Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοδωράκης (Ποτάμι): Αυτή η κυβέρνηση έχει πολλά προβλήματα- Φοβάμαι ότι θα έχουμε πολλές αναταράξεις

Θεοδωράκης (Ποτάμι): Αυτή η κυβέρνηση έχει πολλά προβλήματα- Φοβάμαι ότι θα έχουμε πολλές αναταράξεις
Ο επικεφαλής του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκης, εξέφρασε την εκτίμησή του ότι δεν θα πάμε σε εκλογές μέσα στο 2016
«Αυτή η κυβέρνηση έχει πολλά προβλήματα», ανέφερε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Πάτρα, λίγο πριν την έναρξη της συνάντησής του με εθελοντές και φίλους του Κινήματος.
Όπως είπε, «δεν είναι μια καλή κυβέρνηση, είναι μια προβληματική κυβέρνηση.
Φοβάμαι ότι θα έχουμε πολλές αναταράξεις, ελπίζω να μην οδηγηθούμε σε εκλογές. Νομίζω ότι αυτή η Βουλή έχει τη δυνατότητα να δώσει άλλες κυβερνήσεις».
Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωράκη, «ο κ. Τσίπρας και η παρέα του Μαξίμου έχουν κατορθώσει να δέσουν με πολλαπλούς τρόπους τους 153 βουλευτές τους.
Οι περισσότεροι εξαρτώνται και από τις επιλογές που έχει κάνει το νέο αυτό καθεστώς στο δημόσιο.
Υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι που έχουν προστεθεί στο δημόσιο ως μετακλητοί υπάλληλοί, ως στελέχη στα υπουργεία».
Ερωτώμενος για τις κινητοποιήσεις των τελευταίων ημερών ενόψει του ασφαλιστικού ο Επικεφαλής του Ποταμιού εξέφρασε την εκτίμησή του ότι δεν θα πάμε σε εκλογές μέσα στο 2016, καθώς θα ήταν καταστροφικό τόσο για την οικονομία όσο και για την υπόληψη της χώρας.
Υπογράμμισε πως η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δε τολμά να κάνει μια στροφή στο ασφαλιστικό όπως χρειάζεται καθώς «θέλουν να υπηρετούν τους πελάτες τους».
Όπως είπε, «το ασφαλιστικό χρειάζεται μεγάλες συναινέσεις και θα έπρεπε αν είχαμε μια υπεύθυνη κυβέρνηση να αναζητήσει αυτές τις μεγάλες συναινέσεις.
Αλλά η κυβέρνηση απλώς φτιάχνει μπαλώματα σε ένα ασφαλιστικό το οποίο θα ξαναείναι πρόβλημα για τη χώρα το 2017
Εμείς στη Βουλή θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε τον κόσμο της εργασίας και τους νέους ανθρώπους που μπαίνουν στην αγορά εργασίας, αυτούς που τόσα χρόνια θρέφουν το ελληνικό δημόσιο, αυτούς που μπαλώνουν τις τρύπες της οικονομίας».
Σχολιάζοντας τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται ο κ. Θεοδωράκης δήλωσε ότι:«Δεν είμαστε ένα κίνημα που κλείνει τα μάτια στην πραγματικότητα. Πιστεύουμε όμως ότι έχουμε χρόνο μπροστά μας και ότι θα πείσουμε τους Έλληνες ότι το Ποτάμι παραμένει η προοδευτική μεταρρυθμιστική δύναμη. Έχουμε λύσεις, έχουμε προτάσεις.
Θα τις πούμε, θα τολμήσουμε, θα ταράξουμε τα νερά, θα ταράξουμε τους βολεμένους».
Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι «υποχρέωση του Ποταμιού είναι να έχει λύσεις για τα μεγάλα προβλήματα της χώρας.
 Έχει και άλλη μια υποχρέωση: να αναζητά συμμάχους στις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα».
Κατά τον ίδιο, «το πρόβλημα όπως φάνηκε στο Νταβός και σε όλα τα μεγάλα τραπέζια που συζητείται η πολιτική της Ευρώπης είναι ότι ο κ. Τσίπρας εμφανίζεται πολύ λίγος, εμφανίζεται απροετοίμαστος.
Και ξέρετε τα συνθήματα μπορεί να περνάνε εδώ, μπορεί να δίνουν ένα τόνο στην ελληνική πολιτική σκηνή αλλά τα συνθήματα, οι γενικολογίες, οι αοριστολογίες και οι ιδεοληψίες δεν περνάνε σε δύσκολους συνομιλητές».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης