Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αναστασιάδης στο CNBC: Η Τουρκία μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην επανένωση της Κύπρου

Αναστασιάδης στο CNBC: Η Τουρκία μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην επανένωση της Κύπρου
Όσο πιο γρήγορα εξευρεθεί μια συμφωνία, τόσο πιο δίκαιο θα είναι για όλους, τόνισε ο κύπριος πρόεδρος
Η Τουρκία θα μπορούσε να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο ώστε να μπει ένα τέλος στη διαμάχη μεταξύ της κυπριακής και τουρκοκυπριακής κοινότητας στην Κύπρο, καθώς η Άγκυρα έχει ακόμη 40.000 στρατιώτες στη Μεγαλόνησο, τόνισε ο κύπριος πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης, σε συνέντευξή του στο CNBC από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός.
«Όλοι συνειδητοποιούν ότι όσο πιο σύντομα καταλήξουμε σε μια λύση, τόσο πιο δίκαιο θα είναι για όλους», σημείωσε ο κύπριος πρόεδρος, προσθέτοντας ότι δεν πρόκειται απλώς για ένα κυπριακό θέμα και ότι η Τουρκία μπορεί να συμβάλλει στην επίλυσή του.
«Θα πρέπει να έχουμε κατά νου ότι στην Κύπρο υπάρχουν ακόμη 40.000 τούρκοι στρατιώτες, οπότε η Τουρκία θα μπορούσε να διαδραματίσει μεγαλύτερο ρόλο», υπογράμμισε και συμπλήρωσε ότι «προς το παρόν υπάρχει μια έκφραση καλής θέλησης, ρητορική που είναι υπέρ της εξεύρεσης μιας λύσης, όμως αυτό που χρειαζόμαστε στα κρίσιμα θέματα, είναι αληθινές πράξεις για να δούμε πώς θα αντεπεξέλθουμε στα προβλήματα με την παρουσία των στρατιωτών».
Ο κ. Αναστασιάδης αναφέρθηκε και στην οικονομική κατάσταση της Κύπρου, η οποία ανακάμπτει από την τραπεζική κρίση που την ανάγκασε να δεχθεί ένα πρόγραμμα διάσωσης 10 δισ. ευρώ.
Η χώρα είναι πλέον κοντά στην έξοδο από το πρόγραμμα αυτό, αν και ο κύπριος πρόεδρος προειδοποίησε ότι η Κύπρος πρέπει να παραμείνει προσηλωμένη στην οικονομική της πολιτική.
«Ξεπεράσαμε τα χειρότερα, όμως φυσικά πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί.
Δεν μπορούμε να εγκαταλείψουμε τις πολιτικές πειθαρχίας και μεταρρυθμίσεων, επομένως προειδοποιούμε τον κόσμο ότι ναι, έχουμε κάνει πολλά, βγαίνουμε από το πρόγραμμα, όμως πρέπει να μείνουμε προσκολλημένοι στις πολιτικές», τόνισε ο Νίκος Αναστασιάδης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης