Τελευταία Νέα
Πολιτική

Die Welt: Πώς ο Τσίπρας έγινε περίγελος στο Davos - Η κόντρα του με τον Γερμανό Schaeuble

Die Welt: Πώς ο Τσίπρας έγινε περίγελος στο Davos - Η κόντρα του με τον Γερμανό Schaeuble
Η Welt σημειώνει καυστικά ότι μπορεί ο ο κ. Τσίπρας να έκανε έκκληση για ευρωπαϊκή αλληλεγγύη όμως αυτό που εννοούσε ήταν «περισσότερα χρήματα για την καταχρεωμένη χώρα του»
Στην κόντρα του έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Wolfgang Schaeuble, στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας, αναφέρεται η γερμανική εφημερίδα Die Welt, σε δημοσίευμα υπό τον τίτλο: «Πώς ο Αλέξης Τσίπρας έγινε περίγελος στο Νταβός».
Η γερμανική εφημερίδα εκτιμά πως ο Αλ. Τσίπρας εξέθεσε εαυτόν όταν «φανέρωσε» την ελλιπή κατανόησή του σε οικονομικά ζητήματα και επιχείρησε μία κατά μέτωπο επίθεση στον γερμανό αξιωματούχο.
Ο Schaeuble, όμως, πέρασε στην αντεπίθεση με επιδεξιότητα, προσθέτει η εφημερίδα, στην ηλεκτρονική έκδοσή της.
Στη συνέχεια επισημαίνει ότι «πριν από μερικούς μήνες μια δημόσια διαμάχη Τσίπρα - Schaeuble θα ήταν καλή, με τον Τσίπρα σε ρόλο πρωταγωνιστή, όμως τώρα ο Έλληνας παίζει δευτερεύοντα ρόλο».
Ασκώντας, μάλιστα, δριμεία κριτική στον πρωθυπουργό η Welt επισημαίνει ότι πρόκειται για έναν ισχυρογνώμων πρωθυπουργό που δεν είναι σε θέση να βάλει την χρεωμένη του χώρα από την κρίση.
Όμως τα προβλήματα της Ευρώπης είναι πλέον εντελώς διαφορετικά, σημειώνει η εφημερίδα και συνεχίζει: «Ο Έλληνας εμφανίστηκε στο Νταβός ως ένας ξεροκέφαλος πρωθυπουργός, που δεν έχει αντιληφθεί ακόμη τη σοβαρότητα της κατάστασης.
Από τις χρηματαγορές εισέπραξε την απάντηση.
Οι αποδόσεις ελληνικών ομολόγων εκτινάχθηκαν προς τα πάνω στο 10,4% που είναι το ψηλότερο επίπεδο του χρόνου από τον περασμένο Αύγουστο», προσθέτει ο αρθρογράφος.
Ο συντάκτης της Welt υποστηρίζει καυστικά ότι μπορεί ο ο κ. Τσίπρας να έκανε έκκληση για ευρωπαϊκή αλληλεγγύη όμως αυτό που εννοούσε ήταν «περισσότερα χρήματα για την καταχρεωμένη χώρα του».
«Μετά προσπάθησε να φέρει και πάλι στο προσκήνιο τις μάχες του παρελθόντος και έδειξε επιπλέον ότι διαθέτει ελάχιστη κατανόηση για τα οικονομικά.
Τη θεμελιακή σχέση ανάμεσα στην ανταγωνιστικότητα, τους μισθούς και την παραγωγικότητα έδειξε ο Τσίπρας να μην την κατανοεί», σημειώνει η εφημερίδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης