Τελευταία Νέα
Πολιτική

Να αναλογιστεί τις ευθύνες της καλεί την κυβέρνηση ο Χ. Θεοχάρης, μετά και το λουκέτο στη SOFTEX

Να αναλογιστεί τις ευθύνες της καλεί την κυβέρνηση ο Χ. Θεοχάρης, μετά και το λουκέτο στη SOFTEX
Η κυβέρνηση έχει προκαλέσει τη δαιμονοποίηση της έννοιας «επένδυση», σύμφωνα με τον βουλευτή του Ποταμιού
Να αναλογιστεί τις ευθύνες της καλεί την κυβέρνηση ο βουλευτής του Ποταμιού, κ. Χάρης Θεοχάρης, μετά και το λουκέτο στη SOFTEX.
Ειδικότερα, σε σκληρή ανακοίνωσή του αναφέρει: «Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αντί να εκτοξεύει πυροτεχνήματα δηλώνοντας ότι δεν θα αποδεχθεί καμιά απόλυση στην Αθηναϊκή Χαρτοποιία και να οραματίζεται νέα μοντέλα αυτοδιαχείρισης, θα έπρεπε προ πολλού να είχε αναρωτηθεί για το λόγο για τον οποίο διεθνείς όμιλοι αποχωρούν από τη χώρα».
Στη συνέχεια περιγράφει το καθεστώς υπό το οποίο η κυβέρνηση διαμόρφωσε τις σαφείς διαθέσεις εκ μέρους της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας για αποχώρηση από την Ελλάδα.
«Τα capital controls, το κλείσιμο των τραπεζών, οι συνεχείς νομοθετικές αλλαγές, το ασταθές μακροοικονομικό περιβάλλον και η δαιμονοποίηση της έννοιας της επένδυσης έχουν αφήσει ανεξίτηλο σημάδι στην απόδοση των επιχειρήσεων και έχουν διαμορφώσει σαφείς διαθέσεις εκ μέρους της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας για αποχώρηση από την Ελλάδα», είπε συγκεκριμένα.
Ο κ. Θεοχάρης προσθέτει πως «σε μια χώρα όπου παράνομες υπουργικές αποφάσεις που ανατρέπονται από το ΣτΕ δεν οδηγούν σε παραίτηση τον αρμόδιο υπουργό (προφανώς ελλείψει στοιχειώδους ευθιξίας) το επενδυτικό κλίμα είναι καταδικασμένο σε πλήρη απαξίωση».
«Στις υποθέσεις των ορυχείων χρυσού της Χαλκιδικής ,της μεταφοράς 60.000 ελληνικών επιχειρήσεων στη Βουλγαρία ήρθε να προστεθεί το κλείσιμο του εργοστασίου της Αθηναϊκής Χαρτοποιίας, ενδεικτικό της πλήρους αποβιομηχάνισης της εθνικής οικονομίας που έχει προκαλέσει η ολέθρια πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ», καταλήγει χαρακτηριστικά.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης