Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κυβερνητικές πηγές για αιχμές Schaeuble: Κανείς δεν μπορεί να αφήσει την Ευρώπη στο σκοτάδι

Κυβερνητικές πηγές για αιχμές Schaeuble: Κανείς δεν μπορεί να αφήσει την Ευρώπη στο σκοτάδι
Θα πρέπει να κατάλαβαν ότι και ο Αλέξης Τσίπρας δεν άφησε ανταπάντηση την αιχμή του γερμανού αξιωματούχου
«Υπερβολικό» χαρακτηρίζουν κυβερνητικά στελέχη που συνοδεύουν τον πρωθυπουργό στο Νταβός, τον… θόρυβο και τα σχόλια που έχουν προκληθεί από την φράση του γερμανού Καγκελάριου W. Schaeuble «είναι η συμφωνία ανόητε» παραφράζοντας τη φράση του Bill Clinton που είχε πει «είναι η οικονομία ανόητε».
Η… φαρμακερή ατάκα που είπε ο κ. Schaeuble στο πάνελ της ανοιχτής συζήτησης στο Νταβός, η οποία θεωρήθηκε από αρκετά Μέσα, πως έχει αποδέκτη τον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο ωστόσο ο γερμανός υπουργός δεν κατονόμασε.
Υψηλόβαθμη κυβερνητική πηγή, μάλιστα, σχολίαζε πως «ο πρωθυπουργός δεν αισθάνθηκε ούτε προσβεβλημένος ούτε θεώρησε το σχόλιο του κ. Schaeuble υβριστικό, άλλωστε είναι γνωστές οι απόψεις του και το σχόλιο ειπώθηκε γι υποστηρίξει την πολιτική που ακολουθεί».
«Αν πάλι κάποιοι εκτιμούν ότι ο κ. Schaeuble προκάλεσε τον πρωθυπουργό» συνέχιζε η ίδια κυβερνητική πηγή «τότε θα πρέπει να κατάλαβαν ότι και ο Αλέξης Τσίπρας δεν άφησε ανταπάντηση την αιχμή του γερμανού αξιωματούχου».
«Ο πρωθυπουργός είπε πως αν η Ευρώπη θυμίζει αποθήκη πυρομαχικών που κάποιοι θέλουν να μπουν μέσα με αναμμένο κερί τότε να βγάλουμε τα πυρομαχικά και να ανάψουμε το κερί» σχολίαζε ο συνεργάτης του πρωθυπουργού συμπληρώνοντας με νόημα πως «»στην ουσία είπε στον κ. Schaeuble ότι δεν μπορεί να αφήσει στο σκοτάδι την Ευρώπη».

Δ.Α.
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης