Τελευταία Νέα
Πολιτική

«Δεν γίνεται να κόψω συντάξεις» - Το παρασκήνιο της συνάντησης Τσίπρα - Gabriel στο Davos

«Δεν γίνεται να κόψω συντάξεις» - Το παρασκήνιο της συνάντησης Τσίπρα - Gabriel στο Davos
«Τα μισά σπίτια στην Ελλάδα ζουν από τις συντάξεις», φέρεται να δήλωσε ο Sigmar Gabriel 
«Δεν γίνεται να κόψω συντάξεις» φέρεται να είπε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στον αντικαγκελάριο της Γερμανίας, Sigmar Gabriel, στη συνάντηση που είχαν στο Davos, στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.
Ο Αλ. Τσίπρας φέρεται να συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ότι «τα μισά σπίτια στην Ελλάδα ζουν από τις συντάξεις, καθώς αποτελεί ένα άτυπο κοινωνικό επίδομα, που διατηρεί την κοινωνική συνοχή».
Από την πλευρά του ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας, χαρακτήρισε «γενναία» την μεταρρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση στο ασφαλιστικό.
Στο επίκεντρο της συνάντηση βρέθηκαν, συγκεκριμένα, η υλοποίηση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, ο χρόνος της πρώτης αξιολόγησης, ώστε να μην καθυστερήσει η έναρξη της συζήτησης για την απομείωση του χρέους, καθώς και η αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται να ζήτησε την περαιτέρω στήριξη της Ελλάδας, αλλά και την άσκηση πίεσης στην Τουρκία ώστε να ανακοπούν οι ροές προσφύγων και μεταναστών στα παράλια της γειτονικής χώρα, προτού ξεκινήσουν για τα ελληνικά νησιά.

Νωρίτερα το bankingnews.gr ανέφερε: 

Το ελληνικό οικονομικό πρόγραμμα και η προσφυγική κρίση τέθηκαν επί τάπητος στη συνάντηση του έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τον αντικαγκελάριο και υπουργό Οικονομίας και Ενέργειας της Γερμανίας, Sigmar Gabriel, στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, που διεξάγεται στο Νταβός.
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, ο πρωθυπουργός επεσήμανε την ανάγκη να ολοκληρωθεί έγκαιρα η αξιολόγηση, ενώ στη μεταξύ τους συνομιλία εκτιμήθηκε η ελληνική προσπάθεια για μια ασφαλιστική μεταρρύθμιση που θα μοιράζει δίκαια τα βάρη. 
Σε ό,τι αφορά στο προσφυγικό υπήρξε συζήτηση για τα στοιχεία της κρίσης, ενώ υπογραμμίστηκε και από τις δυο πλευρές η προσπάθεια που καταβάλει η Ελλάδα για τη διαχείριση του ζητήματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης