Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ερώτηση Παπαδημούλη σε Κομισιόν για την τήρηση των δεσμεύσεων της Τουρκίας σχετικά με τη μείωση των προσφυγικών ροών

Ερώτηση Παπαδημούλη σε Κομισιόν για την τήρηση των δεσμεύσεων της Τουρκίας σχετικά με τη μείωση των προσφυγικών ροών
Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ με την ερώτησή του ζητά πληροφορίες από την Κομισιόν για την εξέλιξη και την αποτίμηση της συμφωνίας Ε.Ε.-Τουρκίας
Την προβληματική πορεία εφαρμογής της συμφωνίας της Ε.Ε. με την Τουρκία για τις προσφυγικές ροές επισημαίνει σε ερώτησή του προς την Κομισιόν ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.
Επικαλούμενος τις πρόσφατες δηλώσεις του Αντιπροέδρου της Κομισιόν, Frans Timmermans, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπενθύμισε πως η Τουρκία κινείται με πολύ αργούς ρυθμούς στο θέμα της υλοποίησης της συμφωνίας της με την Ε.Ε., ενώ ταυτόχρονα αναμένεται να δεχτεί κονδύλια ύψους 3 δισ. ευρώ, με σκοπό να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της.
Πιο συγκεκριμένα, ο Frans Timmermans, με αφορμή τα εξαιρετικά φτωχά αποτελέσματα από πλευράς τουρκικών αρχών σημείωσε πως «καθημερινά 2.000-3000 άνθρωποι φτάνουν στην Ελλάδα, γεγονός που δεν μας αφήνει ικανοποιημένους», ενώ επιπλέον προσέθεσε πως «ο αριθμός των προσφύγων που διανύουν καθημερινά το Αιγαίο Πέλαγος από την Τουρκία προς την Ελλάδα, είναι ακόμη αρκετά υψηλός».
Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ με την ερώτησή του ζητά πληροφορίες από την Κομισιόν για την εξέλιξη και την αποτίμηση της συμφωνίας Ε.Ε.-Τουρκίας, καθώς και για το «ποιες πρωτοβουλίες προτίθεται να αναλάβει η Επιτροπή για την επιτάχυνση της υλοποίησης της συμφωνίας αναφορικά με τον έλεγχο ροής των προσφύγων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης