Τελευταία Νέα
Πολιτική

Το Ποτάμι μετατρέπεται σε ρυάκι – Πόσο πιθανό είναι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να το αλώσουν;

Το Ποτάμι μετατρέπεται σε ρυάκι – Πόσο πιθανό είναι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να το αλώσουν;
Συμπόρευση με τη ΝΔ προτείνει ο βουλευτής του κόμματος, Ιάσονας Φωτήλας, επιτείνοντας την αμηχανία στο εσωτερικό του Ποταμιού
Η πρόταση του βουλευτή του Ποταμιού Ιάσονα Φωτήλα ότι Το Ποτάμι πρέπει να συμπορευτεί με τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη επιβεβαιώνει την αμηχανία που επικρατεί στο κόμμα μετά την εκλογή του Κ. Μητσοτάκη στο τιμόνι της ΝΔ.
Η επιλογή του Μητσοτάκη να στρέψει τη ΝΔ προς το μεταρρυθμιστικό Κέντρο είναι προφανές πως απειλεί το μέλλον Του Ποταμιού.
Ιδιαίτερα από τη στιγμή που οι τελευταίες δημοσκοπήσεις τοποθετούν Το Ποτάμι ακόμα και κάτω από το 2%, ποσοστό που αν μη τι άλλο δείχνει πόσο περιορισμένη είναι η δυναμική του.
Είναι προφανές πως Το Ποτάμι δεν μπορεί να συνεχίσει στη σημερινή του πορεία.
Πρέπει άμεσα να λάβει αποφάσεις και να διαλέξει στρατόπεδο.
Είτε θα συμπορευτεί με τη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη είτε θα αναζητήσει μια κοινή πορεία με τις υπόλοιπες δυνάμεις της Κεντροαριστεράς για τη συγκρότηση μιας ενιαίας παράταξης, μια και το σενάριο της σύμπλευσης με το σημερινό ΣΥΡΙΖΑ μάλλον θα πρέπει να αποκλειστεί.
Προς το παρόν Το Ποτάμι αρνείται πεισματικά μια συνένωση δυνάμεων με το ΠΑΣΟΚ, τη ΔΗΜΑΡ και τις λοιπές δυνάμεις της Σοσιαλδημοκρατίας.
Όσον αφορά την τοποθέτηση του κ.Φωτήλα, η επίσημη απάντηση Του Ποταμιού ήταν λιτή και σαφής, κάνοντας λόγο για μια ακόμα πρόταση που έπεσε στο τραπέζι και παραπέμποντας για τις αποφάσεις στο επικείμενο συνέδριο του κόμματος.
Σε κάθε περίπτωση αυτό που καθίσταται σαφές είναι ότι η πίεση που θα ασκηθεί στο Ποτάμι στο άμεσο μέλλον θα είναι ακόμα πιο έντονη.
Τα περισσότερα στελέχη του αναγνωρίζουν ότι το κόμμα εάν πορευτεί ως έχει, δεν θα έχει καμία τύχη στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση.
Επιπλέον, αναγνωρίζουν ότι υπάρχει θέμα με την πολιτική του ταυτότητα, με το πολιτικό του στίγμα, με την πολιτική του στρατηγική.
Ωστόσο, αυτό που αρχίζει να διαφαίνεται είναι ότι ακόμα και εάν το κόμμα διαλέξει στρατόπεδο είτε προς τα Δεξιά του είτε προς τα Αριστερά του, αρκετά στελέχη του και βουλευτές του δεν θα είναι διατεθειμένα να ακολουθήσουν την κεντρική πολιτική επιλογή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης