Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεννηματά (ΠΑΣΟΚ): Η πολιτική της κυβέρνησης έφερε τον λογαριασμό 1,8 δις στους πολίτες

Γεννηματά (ΠΑΣΟΚ): Η πολιτική της κυβέρνησης έφερε τον λογαριασμό 1,8 δις στους πολίτες
Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, τόνισε πως το ασφαλιστικό εντείνει τα προβλήματα, αποδομεί το σύστημα, δημιουργεί κίνητρα εισφοροδιαφυγής και φοροδιαφυγής
Η πολιτική της κυβέρνησης έφερε τον λογαριασμό 1,8 δις στους πολίτες, προκαλώντας τη συζήτηση για νέες παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό, τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.
Μετά τη συνάντηση που είχε με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ, σημείωσε πως «το Κυβερνητικό Σχέδιο εντείνει τα προβλήματα, αποδομεί το σύστημα, δημιουργεί κίνητρα εισφοροδιαφυγής και φοροδιαφυγής και οδηγεί σε νέες επώδυνες παρεμβάσεις και γι'αυτό δεν είναι αποδεκτό από την κοινωνία και τα κόμματα».
Παράλληλα, τόνισε πως «λύση δεν αποτελούν οι ακραίες απαιτήσεις των δανειστών και ιδιαίτερα του ΔΝΤ, που οδηγούν με άλλες μεθόδους σε δραματική μείωση των συντάξεων».
Όπως τονίζει «η κυβέρνηση οφείλει να εγκαταλείψει τα ψέματα και τις ιδεοληψίες της και να επεξεργαστεί βιώσιμη και δίκαιη λύση που προϋποθέτει επανεκκίνηση της οικονομίας και επιστροφή στην ανάπτυξη.
Εμείς έχουμε καταθέσει εναλλακτικές προτάσεις, αντίστοιχες έχουν διατυπωθεί και από τους κοινωνικούς και επιστημονικούς φορείς.
Σε καμία περίπτωση η χώρα δεν πρέπει να ξαναζήσει το πολιτικό και κοινωνικό ψυχόδραμα του καλοκαιριού του 2015 και να οδηγηθούμε σε επικίνδυνα αδιέξοδα που και πάλι θα πληρώσει ο Ελληνικός λαός.
Το ερώτημα είναι αν αυτή η κυβέρνηση θέλει και μπορεί», κατέληξε η κ.Γεννηματά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης