Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουτσούμπας (ΚΚΕ): Δεν συναινούμε στην πολιτική της κυβέρνησης – Οδεύουμε προς κάλπικο, τεχνητό διπολισμό

Κουτσούμπας (ΚΚΕ): Δεν συναινούμε στην πολιτική της κυβέρνησης – Οδεύουμε προς κάλπικο, τεχνητό διπολισμό
Οι μόνοι που δεν φταίνε για το ασφαλιστικό είναι οι εργαζόμενοι υποστήριξε ο γ.γ. του ΚΚΕ
Την θέση πως το ΚΚΕ δεν συναινεί στην πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση διατύπωσε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, ο οποίος υποστήριξε πως οδεύουμε προς έναν κάλπικο, τεχνητό διπολισμό.
Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο κ.Κουτσούμπας αναφερόμενος στον εκλογικό νόμο, υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός σκέπτεται να φέρει εκλογικό νόμο, που δεν θα είναι απλή αναλογική, αλλά θα έχει μια αναλογικότητα με διατήρηση μικρότερου μπόνους, ενώ θα προβλέπει και κατάτμηση εκλογικών περιφερειών.
«Το ΚΚΕ δεν συναινεί, έχουμε καθαρή θέση για απλή αναλογική» είπε ο κ.Κουτσούμπας, ο οποίος σχολιάζοντας την εκλογή του Κ. Μητσοτάκη στη θέση του προέδρου της ΝΔ, τόνισε ότι αυτή θα έχει επιπτώσεις στο Ποτάμι, σε τμήμα του ΠΑΣΟΚ, στην 'Ένωση Κεντρώων και στους Ανεξάρτητους Έλληνες.
«Πάει να δημιουργηθεί ένας κάλπικος, τεχνητός διπολισμός με συνονθύλευμα προσώπων, τάσεων και προγραμμάτων, αλλά με ενιαία στρατηγική στην κατεύθυνση υπεράσπισης του εκμεταλλευτικού συστήματος, του καπιταλιστικού κράτους και των συμμαχιών στις οποίες συμμετέχει η χώρα» είπε ο κ.Κουτσούμπας, ο οποίος τοποθέτησε στον ένα πυλώνα του διπολισμού αυτού, τον σοσιαλδημοκρατικό, τον ΣΥΡΙΖΑ και στον άλλο την ΝΔ με τον πόλο να συσπειρώνει κλασικές νεοφιλελεύθερες και κεντροδεξιές δυνάμεις.
Ο κ.Κουτσούμπας ανέφερε ότι, ταυτόχρονα, επιχειρείται και η διαμόρφωση ενός οπορτουνιστικού και πολιτικά τυχοδιωκτικού αναχώματος που θα εμποδίζει τη ριζοσπαστικοποίηση του λαού, ενώ είπε ότι ο λαός δεν πρέπει να πέσει στην παγίδα του «μικρότερου κακού», διότι αυτή η λογική οδηγεί στο χειρότερο αποτέλεσμα.
Ερωτηθείς σχετικά με το ασφαλιστικό, ο γ.γ. του ΚΚΕ υποστήριξε ότι αυτό δεν αφορά μόνο τις συντάξεις, αλλά ένα ολόκληρο πλέγμα (περίθαλψη, υγεία, πρόληψη, εργασιακές συνθήκες) για το οποίο ο άνθρωπος πρέπει να είναι εξασφαλισμένος, τονίζοντας ότι το μόνιμο επιχείρημα για τα αντιασφαλιστικά μέτρα «είναι η βιωσιμότητα του Ασφαλιστικού».
«Οι μόνοι που δεν φταίνε για το Ασφαλιστικό είναι οι εργαζόμενοι που πληρώνουν όλη τους την ζωή» είπε ο κ.Κουτσούμπας, ο οποίος έκανε λόγο για αναπλήρωση των απωλειών που έχουν υποστεί οι εργαζόμενοι όλα αυτά τα χρόνια.
«Να τα πάρουν από αυτούς που δημιούργησαν το πρόβλημα» υποστήριξε ο κ.Κουτσούμπας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης