Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοδωράκης (Ποτάμι): Όλοι έχουμε ευθύνες για τη διαιώνιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι κωφοί

Θεοδωράκης (Ποτάμι): Όλοι έχουμε ευθύνες για τη διαιώνιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι κωφοί
Ο επικεφαλής του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκης, παραβρέθηκε στην ετήσια γιορτή της Ένωσης Κωφών Βορείου Ελλάδος και του Αθλητικού Σωματείου Κωφών Βορείου Ελλάδος
"Όλοι έχουμε ευθύνες για τη διαιώνιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι κωφοί και άλλοι ανάπηροι συμπολίτες μας", ανέφερε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, προσερχόμενος στην ετήσια γιορτή της Ένωσης Κωφών Βορείου Ελλάδος και του Αθλητικού Σωματείου Κωφών Βορείου Ελλάδος.
Τον επικεφαλής του Ποταμιού υποδέχτηκαν οι πρόεδροι των δύο σωματείων, Θεοδώρα Μοιρασγέντη (ΕΚΒΕ) και Δημήτρης Δάμπαλης (ΑΣΚΒΕ) οι οποίοι τον ενημέρωσαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Τα κυριότερα από αυτά είναι η έλλειψη εκπαιδευτικού προσωπικού που να μπορεί να επικοινωνήσει με τα κωφά παιδιά στα σχολεία καθώς επίσης και η αδυναμία τους να αντιλαμβάνονται όλα όσα συμβαίνουν στην επικαιρότητα μιας και η διερμηνεία στην νοηματική γλώσσα ή έστω οι υπότιτλοι είναι σπάνιο φαινόμενο στα δελτία ειδήσεων, τις ενημερωτικές εκπομπές, κλπ.
Όπως δήλωσε ο κ. Θεοδωράκης, «ήταν τιμητική για μένα η πρόσκληση να είμαι απόψε εδώ.
Ήμουν στη Θεσσαλονίκη και ήρθα να συζητήσω και να μου πουν κάποια από τα πράγματα που θεωρούν σημαντικά.
Θα πρέπει να είμαστε λίγο αυστηροί.
Νομίζω ότι η χώρα μας δεν έχει κάνει καμία πρόοδο στα δικαιώματα των συνανθρώπων μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα ακοής και γενικότερα οι μειονότητες στην Ελλάδα βασανίζονται από τους μη μειονοτικούς που ενώ έχουν τη δυνατότητα να αποφασίσουν ώστε να είμαστε όλοι ίσοι δεν το κάνουν.
Έχουμε πολύ δρόμο, και εμείς στο Ποτάμι και όλα τα κόμματα, αλλά εγώ είμαι εδώ να τους ακούσω να μου πουν τα πράγματα που θεωρούν σημαντικά και να προσπαθήσω και στη Βουλή να τα υπερασπιστώ γιατί το κάθε δικαίωμα δεν μπορεί να μοιράζεται σε σχέση με τις μικρές ή μεγάλες αναπηρίες που έχει κάποιος».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης