Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουρουμπλής (υπ. Εσωτερικών): Το ασφαλιστικό θα περάσει χωρίς απώλειες για την κυβέρνηση

Κουρουμπλής (υπ. Εσωτερικών): Το ασφαλιστικό θα περάσει χωρίς απώλειες για την κυβέρνηση
Πρόθεση της κυβέρνησης να περιορίσει με το νέο εκλογικό νόμο το bonus των 50 εδρών τόνισε ο κ.Κουρουμπλής
Τη βεβαιότητα του ότι το νομοσχέδιο για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση θα περάσει από τη Βουλή χωρίς απώλειες για την κυβερνητική πλειοψηφία εξέφρασε ο υπουργός Εσωτερικών, Π. Κουρουμπλής.
Σε δηλώσεις του στο Παραπολιτικά Fm ο κ.Κουρουμπλής αναφέρθηκε και στην πρόθεση της κυβέρνησης να περιορίσει με το νέο εκλογικό νόμο το bonus των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα.
«Είμαι υποστηρικτής της άποψης ότι αν θες να αλλάξεις τον εκλογικό νόμο πρέπει να το κάνεις στην αρχή της τετραετίας.
Σκοπός μας είναι να ψηφιστεί εντός του 2016» υποστήριξε ο κ.Κουρουμπλής.
Όπως είπε, πρόθεση της κυβέρνησης  είναι να συμμαζέψει τα κραυγαλέα λάθη του ισχύοντος νόμου, ενώ προτεραιότητα θα αποτελέσει το «σπάσιμο» των μεγάλων εκλογικών περιφερειών όπως η Β΄ Αθηνών.
«Κάτι τέτοιο σύμφωνα θα έχει ως αποτέλεσμα να περιοριστούν οι οικονομικές εξαρτήσεις των υποψηφίων» υποστήριξε ο υπουργός Εσωτερικών, ο οποίος κληθείς να σχολιάσει τους διορισμούς σε θέσεις μετακλητών υπαλλήλων στο Δημόσιο συγγενών μελών της Κυβέρνησης δήλωσε ότι είναι άδικο να κατηγορείται η Αριστερά για τέτοιες συμπεριφορές αλλά τόνισε ότι  αν υπάρχουν τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να υπάρχει προσοχή.
Επιπλέον, προανήγγειλε ότι μέσα στο 2016 στο πλαίσιο της διαλειτουργικότητας θα υπάρχει διασύνδεση των 15 μεγαλύτερων βάσεων δεδομένων του Δημοσίου με αποτέλεσμα να χτυπηθεί η γραφειοκρατία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης