Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συνάντηση Τσίπρα με τον ΥΠΟΙΚ Βόρειας Ρηνανίας–Βεστφαλίας το Σάββατο 16/1 για φοροδιαφυγή και μαύρο χρήμα

Συνάντηση Τσίπρα με τον ΥΠΟΙΚ Βόρειας Ρηνανίας–Βεστφαλίας το Σάββατο 16/1 για φοροδιαφυγή και μαύρο χρήμα
Στη συνάντηση Τσίπρα-Μπόργιανς θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση και η υπογραφή Κοινής Δήλωσης Προθέσεων
Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα θα έχει το Σάββατο 16/1 ο υπουργός Οικονομικών της Βόρειας Ρηνανίας–Βεστφαλίας, Νόρμπερτ Βάλτερ Μπόργιανς, που θα βρεθεί στην Αθήνα προκειμένου να υπογράψει πρωτόκολλο συνεργασίας για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, της διακίνησης μαύρου αδήλωτου χρήματος και της διαφθοράς.
Πρόκειται για πρωτόκολλο ανταλλαγής πληροφοριών, παροχής τεχνογνωσίας και τεχνικής υποστήριξης, στο οποίο μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνεται και η αποστολή στο γερμανικό Κρατίδιο υψηλόβαθμων Ελλήνων εφοριακών, που θα εκπαιδευτούν σε σύγχρονες μεθόδους αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής.
Μάλιστα υψηλόβαθμη κυβερνητική πηγή δεν απέκλειε το ενδεχόμενο ο Γερμανός αξιωματούχος να προσκομίσει και νέες λίστες με στοιχεία ελλήνων καταθετών σε τραπεζικά ιδρύματα του εξωτερικού ώστε να γίνουν διασταυρώσεις για να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν αδήλωτα μη φορολογημένα ποσά.
Την ίδια ημέρα  θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Συνεδρίων της Γενικής Γραμματείας η παρουσίαση και η υπογραφή Κοινής Δήλωσης Προθέσεων, μεταξύ των οικονομικών αρχών του Ομόσπονδου Κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας και της Ελληνικής Δημοκρατίας, από τον κ. Μπόργιανς, τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη και τον γενικό γραμματέα για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, Γιώργο Βασιλειάδη.

Δημήτρης Αλειφερόπουλος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης