Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κατρούγκαλος (υπ. Εργασίας): Δεν έχουν απαντήσει οι δανειστές για το ασφαλιστικό – Δεν θέλουν αύξηση των εισφορών

Κατρούγκαλος (υπ. Εργασίας): Δεν έχουν απαντήσει οι δανειστές για το ασφαλιστικό – Δεν θέλουν αύξηση των εισφορών
Δεν πρόκειται να μειωθούν οι κύριες συντάξεις υπογράμμισε ο υπουργός Εργασίας
Την θέση ότι η κυβέρνηση δεν έχει λάβει ακόμα επίσημη απάντηση από τους δανειστές στο σχέδιο της για το ασφαλιστικό διατύπωσε ο υπουργός Εργασίας, Γ. Κατρούγκαλος.
Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο κ.Κατρούγκαλος υποστήριξε ότι η λογική των δανειστών είναι να μην αυξηθούν οι εισφορές, αν και τόνισε ότι έχουν δεχθεί την εθνική σύνταξη και τους ενιαίους κανόνες για όλους τους ασφαλισμένους.
«Στο μυαλό ορισμένων από αυτούς το σύστημα της κοινωνικής ασφάλισης θα πρέπει να μοιάζει με την ιδιωτική και εμείς είμαστε αντίθετοι σε αυτό.
Εμείς θέλουμε η κοινωνική ασφάλιση να έχει χαρακτήρα αναδιανεμητικό, να βοηθά κυρίως τους φτωχούς και τα μέσα εισοδήματα και για όλους να δίνει μια αξιοπρεπή σύνταξη.
Τα μέτρα μας το καλύπτουν αυτό» τόνισε ο κ.Κατρούγκαλος.
Μάλιστα ο υπουργός Εργασίας υποστήριξε κατηγορηματικά ότι οι κύριες συντάξεις δεν πρόκειται να μειωθούν, αναφέροντας ότι η κυβέρνηση όχι απλά δεν το διαπραγματεύεται, αλλά είναι και διατεθειμένη ακόμα και να συγκρουστεί με τους δανειστές.
Όπως είπε, δεν θα υπάρξει μείωση για τις χαμηλές και μεσαίες συντάξεις, στους νέους συνταξιούχους. «Οι νέες συντάξεις δεν θα είναι μικρότερες για τα μικρά και τα μεσαία εισοδήματα, από αυτό που υπολογίζεται», είπε ο κ.Κατρούγκαλος, τονίζοντας ότι ίσως υπάρξουν και μικρές αυξήσεις στις χαμηλές συντάξεις.
Επιπλέον, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θα δώσει μάχη ώστε να προστατευτούν και οι επικουρικές συντάξεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης