Τελευταία Νέα
Πολιτική

Harvard: Ο Τσίπρας, πρώτος στη λίστα των χειρότερων διαπραγματευτών για το 2015

Harvard: Ο Τσίπρας, πρώτος στη λίστα των χειρότερων διαπραγματευτών για το 2015
Ο έλληνας πρωθυπουργός χρησιμοποίησε έναν μαχητικό τόνο που τελικά δεν είχε τόσο ευτυχή κατάληξη, σημειώνει το αμερικανικό πανεπιστήμιο
Στην κορυφή της λίστας των δέκα χειρότερων διαπραγματευτών για το 2015 βρίσκεται ο έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Harvard.
Όπως αναφέρεται, ο έλληνας πρωθυπουργός «καθώς προσέγγιζε τους ευρωπαίους πιστωτές το καλοκαίρι για ένα νέο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα, χρησιμοποίησε έναν μαχητικό τόνο που τελικά δεν είχε τόσο ευτυχή κατάληξη».
«Δυσαρεστημένος με τη συμφωνία που είχε στο τραπέζι ο Τσίπρας αποφάσισε να διεξαγάγει δημοψήφισμα.
»Μετά την απόρριψη της συμφωνίας από τους Έλληνες, η ελληνική οικονομία υποχώρησε ακόμη περισσότερο και ο Τσίπρας με την ομάδα του αναγκάστηκαν να αποδεχθούν ένα ακόμη χειρότερο πακέτο από την Ευρώπη.
»Το μάθημα; Ένας πιο συμφιλιωτικός τόνος θα σε φέρει πιο μπροστά από ό,τι η μικροπολιτική όταν υποβάλλεις τολμηρά αιτήματα», επισημαίνεται από το Harvard.
Πέραν της Ελλάδας, μεταξύ των χειρότερων διαπραγματεύσεων για το 2015 περιλαμβάνονται και οι συζητήσεις ΗΠΑ – Κούβας, καθώς και η προσπάθεια του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, John Kerry, να επιτύχει μια συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης