Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκουρλέτης (υπ. Περιβάλλοντος) για Eldorado Gold: Η κυβέρνηση δεν υποκύπτει σε εκβιασμούς

Σκουρλέτης (υπ. Περιβάλλοντος) για Eldorado Gold: Η κυβέρνηση δεν υποκύπτει σε εκβιασμούς
Πορευόμαστε με βάση το σεβασμό στο περιβάλλον και την υπεράσπιση του δημόσιου συμφέροντος τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος
Την θέση ότι η κυβέρνηση δεν υποκύπτει σε εκβιασμούς διατύπωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Π. Σκουρλέτης αναφερόμενος στην ανακοίνωση της Eldorado Gold για άμεση αναστολή μέρους των επενδύσεων της στις Σκουριές Χαλκιδικής.
Ο κ.Σκουρλέτης σε δηλώσεις του στο Πρακτορείο 104,9 Fm εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του για το γεγονός ότι ο διευθύνων σύμβουλος της Eldorado Gold, Paul Wright αποφάσισε να ακυρώσει την προγραμματισμένη για σήμερα συνάντηση τους και να προχωρήσει πρώτα στη συνέντευξη τύπου.
«Ίσως να πρόκειται για μια απόπειρα δημιουργίας τετελεσμένων, ή μια απόπειρα εκβιασμών.
Νομίζω δεν υπολογίζουν σωστά αν θεωρούν ότι η ελληνική κυβέρνηση υπόκειται σε κάθε είδους εκβιασμό.
Εκείνο το οποίο εμείς πορευόμαστε είναι ο σεβασμός στο περιβάλλον και η υπεράσπιση του δημόσιου συμφέροντος.
Με υπαιτιότητα δική του ακυρώθηκε η συνάντηση και έχει μεταφερθεί για αύριο.
Να προηγηθεί η συνέντευξη Τύπου, να ανακοινωθούν οι προθέσεις της εταιρείας και μετά να έρθει να κουβεντιάσει μαζί μας» υπογράμμισε ο κ.Σκουρλέτης.
Ο υπουργός επέκρινε ακόμη όσους καταγγέλλουν την κυβέρνηση ότι με την αποχώρηση της πολυεθνικής από τη Βόρεια Χαλκιδική θα χαθούν 2.000 θέσεις εργασίας, τονίζοντας ότι πρόκειται για 830 - 850 εργαζόμενους.
«Όταν αξιολογείται μια επένδυση πρέπει να αξιολογηθεί αν αντιστρατεύεται και αν υπονομεύει και άλλες θέσεις εργασίας στην περιοχή» τόνισε ο κ.Σκουρλέτης, επισημαίνοντας πως «δεν κόβουμε εμείς τις γέφυρες επικοινωνίας».
«Η πρόθεσή τους για αναστολή των εργασιών στα μεταλλεία πιθανόν να σχετίζεται και με τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν λόγω της πτώσης των διεθνών τιμών χρυσού» τόνισε ο κ.Σκουρλέτης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης