Τελευταία Νέα
Πολιτική

Moscovici: Η Κομισιόν συνεργάζεται με την Ελλάδα για την καλύτερη αξιοποίηση των κονδυλίων

Moscovici: Η Κομισιόν συνεργάζεται με την Ελλάδα για την καλύτερη αξιοποίηση των κονδυλίων
Αν έλειπε αυτή η χρηματοδότηση, η προσαρμογή στην Ελλάδα θα ήταν πολύ πιο απότομη, τόνισε ο γάλλος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων
Η Κομισιόν συνεργάζεται με την Ελλάδα προκειμένου να αξιοποιηθούν με τον καλύτερο τρόπο τα κονδύλια της Ε.Ε., τόνισε ο γάλλος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Pierre Moscovici, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Χρυσόγονου.
O γάλλος επίτροπος υπενθύμισε ότι η Ε.Ε. παρείχε στήριξη μέσω των διαρθρωτικών ταμείων της, τα οποία αποτέλεσαν τη βασική πηγή επενδύσεων κατά τη διάρκεια της ελληνικής κρίσης και πρόσθεσε ότι «ελλείψει μιας τέτοιας χρηματοδοτικής στήριξης, η προσαρμογή στην Ελλάδα θα ήταν πολύ πιο απότομη με όλες τις καταστροφικές κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες που αυτή συνεπάγεται».
Ο κ. Moscovici επισήμανε ότι την περίοδο 2007-2013 τα διαρθρωτικά ταμεία διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο για τον μετριασμό των επιπτώσεων της ύφεσης και την υποστήριξη της κοινωνικής ένταξης.
Για την περίοδο 2014-2020, διατίθενται στην Ελλάδα 20,6 δισ. ευρώ από τα διαρθρωτικά και επενδυτικά ταμεία προκειμένου να αναζωογονηθεί η οικονομία, να δοθεί ώθηση στις καινοτόμες και ανταγωνιστικές επιχειρήσεις, να μειωθεί το οξύ πρόβλημα της ανεργίας μέσω της ενεργής ένταξης και των πολιτικών εκπαίδευσης/ανάπτυξης δεξιοτήτων, να προωθηθούν οι βιώσιμες υποδομές και να υποστηριχθεί ο εκσυγχρονισμός του κράτους.
Τέλος, ο γάλλος επίτροπος έκανε ειδική μνεία στην ποιότητα της διακυβέρνησης και στις διοικητικές ικανότητες, οι οποίες συνιστούν παράγοντες καθοριστικής σημασίας για την πρόοδο ή την παρακμή της οικονομικής δραστηριότητας στην ευρωπαϊκή περιφέρεια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης