Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σήμερα με Dijsselbloem, αύριο με Schaeuble ο Τσακαλώτος – Στο επίκεντρο το ασφαλιστικό και το θέμα του χρέους

Σήμερα με Dijsselbloem, αύριο με Schaeuble ο Τσακαλώτος – Στο επίκεντρο το ασφαλιστικό και το θέμα του χρέους
Αρνητικοί οι Ευρωπαίοι στο αίτημα περί αποχώρησης του ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα
Τον επικεφαλής του Eurogroup, J. Dijsselbloem θα συναντήσει σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος συνεχίζει την περιοδεία του στην Ευρώπη ενημερώνοντας για την κυβερνητική πρόταση για το ασφαλιστικό αλλά και επισημαίνοντας την ανάγκη για την έναρξη της συζήτησης για την απομείωση του ελληνικού χρέους.
Αύριο Τετάρτη ο κ.Τσακαλώτος θα συναντηθεί με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Wolfgang Schaeuble, την παραμονή δηλαδή του προγραμματισμένου Eurogroup.
Σημειώνεται πως χθες ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ συναντήθηκε με τον Φινλανδό ομόλογο του, Alexander Stubb σε μια ιδιαίτερα θερμή συνάντηση.
Ωστόσο, και παρά την επιθυμία της Ελλάδας για απεμπλοκή του ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα ο Stubb, ο οποίος χαρακτήρισε εξαιρετικό συνάδελφο τον κ.Τσακαλώτο, υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να υπάρξει πρόγραμμα χωρίς το ΔΝΤ.
Αυτή άλλωστε ήταν και η αντίδραση του Γάλλου ΥΠΟΙΚ, M.Sapin, ο οποίος προειδοποίησε επίσης ότι η λύση για το χρέος δεν θα πρέπει να ικανοποιεί μόνο την Ελλάδα, αλλά και τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης