Τελευταία Νέα
Πολιτική

Νέα δεδομένα για την κυβέρνηση από την εκλογή Μητσοτάκη - Πως είδαν στο Μαξίμου τις εκλογές στη ΝΔ

Νέα δεδομένα για την κυβέρνηση από την εκλογή Μητσοτάκη - Πως είδαν στο Μαξίμου τις εκλογές στη ΝΔ
Πως είδαν στο Μαξίμου την εκλογή Μητσοτάκη
Έναν νέο «παίχτη» στην πολιτική σκακιέρα καλείται να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση με το πρώτο ανεπίσημα σχόλιο κύκλων του Μαξίμου αργά χθες το βράδυ για την εκλογή του νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας να αρκείται σε …ευχές.
«Ευχόμαστε καλή επιτυχία στο νέο πρόεδρο του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ελπίζουμε η Νέα Δημοκρατία να βρει την περπατησιά της» ανέφερε υψηλόβαθμη κυβερνητική πηγή στο bankingnews.gr.
Ωστόσο, η Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ βρίσκεται ενώπιον νέων δεδομένων καθώς η εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη σηματοδοτεί το τέλος μιας άτυπης και μάλλον «υπόγειας» ανοχής που παρείχαν στελέχη που πρόσκεινται στο λεγόμενο Καραμανλικό μπλοκ, ενώ και ο συχνά πυροσβεστικός ή και μεσολαβητικός ρόλος του πρόεδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου μπαίνει πλέον σε άλλο πλαίσιο.
Όλα δείχνουν πως το σκληρό ρόκ θα είναι ο ήχος της πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και Αξιωματικής Αντιπολίτευσης καθώς ο Κυριακός Μητσοτάκης αν και επιθυμεί να εκφράσει και τη λεγόμενη λαϊκή δεξιά οι πολιτικές του ρίζες βρίσκονται στο χώρο της κεντροδεξιάς, του φιλελευθερισμού και της ελεύθερης οικονομίας και αγοράς με όσο το δυνατός λιγότερη κρατική παρέμβαση και εποπτεία.   
Δυο πολιτικά αβαντάζ που διαθέτει ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προβληματίσουν την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ από την επόμενη κιόλας ημέρα.
Το πρώτο είναι πως ο ίδιος επιθυμεί τη δημιουργία του λεγόμενου «ευρωπαϊκού μετώπου πολιτικών δυνάμεων» με τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ, του Ποταμίου ακόμα και του κόμματος του Βασίλη Λεβέντη, βάζοντας έτσι φρένο στην άτυπη επιχείρηση διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ.
Το δεύτερο και εξίσου σημαντικό αβαντάζ του νέου προέδρου της Ν.Δ. είναι οι επαφές του με ευρωπαίους και ξένους θεσμικούς οι οποίοι θα τον στηρίξουν τόσο στην προσπάθεια για διεύρυνση και επανάκτηση των χαμένων δυνάμεων της κεντροδεξιάς όσο και στην άσκηση τους αντιπολιτευτικού του ρόλου.
Βέβαιος στο Μέγαρο Μαξίμου υπάρχει και μια δεύτερη ανάγνωση για το μέλλον της Ν.Δ. με αρχηγό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.  
Στο επιτελείο του πρωθυπουργού υπάρχουν αρκετοί που εκτιμούν πως η το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης θα συρρικνωθεί ακόμα περισσότερο στο σκληρό κομμάτι των φιλελεύθερων ψηφοφόρων καθώς πιστεύουν ότι ο νέος πρόεδρος δεν μπορεί να εκφράσει το κέντρο και τους  παραδοσιακούς ψηφοφόρους της δεξιάς που όμως δεν ανήκουν στα ανώτερα οικονομικά-κοινωνικά στρώματα.  

Πρώτη ενημέρωση: 08:13, Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2015

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης