Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αμανατίδης (υφ. Εξωτερικών): Διαχειριζόμαστε με επιτυχία το προσφυγικό – Το Μάρτιο η συζήτηση για το χρέος

Αμανατίδης (υφ. Εξωτερικών): Διαχειριζόμαστε με επιτυχία το προσφυγικό – Το Μάρτιο η συζήτηση για το χρέος
Τον Φεβρουάριο θα κλείσει η αξιολόγηση από τους θεσμούς υποστήριξε ο υφυπουργός Εξωτερικών
Την θέση ότι η Ελλάδα διαχειρίζεται με επιτυχία την προσφυγική κρίση και ότι θα υπάρξει έμπρακτη αναγνώριση από την ΕΕ και τους θεσμούς για αυτό διατύπωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γ. Αμανατίδης.
Σε δηλώσεις του στο Πρακτορείο 104,9 Fm ο κ. Αμανατίδης αναφέρθηκε και στην πρόσφατη δήλωση του προέδρου του Eurogroup, J.Disselbloem ότι θα καθυστερήσει και άλλο η αξιολόγηση, υποστηρίζοντας ότι η αξιολόγηση θα κλείσει μέσα στο Φεβρουάριο και τον Μάρτιο θα αρχίσει η συζήτηση για την απομείωση του χρέους.
«Η Ελλάδα τηρεί τη συμφωνία και νομίζω ότι και οι Ευρωπαίοι θα τηρήσουν την υπογραφή τους και τις δεσμεύσεις τους» υποστήριξε ο κ.Αμανατίδης.
Όσον αφορά το προσφυγικό, ο κ.Αμανατίδης τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει ήδη από το περασμένο καλοκαίρι θέσει ζήτημα χαλάρωσης των μνημονιακών μέτρων λόγω της προσφυγικής κρίσης.
«Χρειάζεται να δοθούν περισσότερα χρήματα στην Ελλάδα για τη διαχείριση του προσφυγικού και οι εκταμιεύσεις να είναι άμεσες» τόνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών, επισημαίνοντας πως εντός του Ιανουαρίου θα έχουν ολοκληρωθεί τα hot spots, μέσα στον τρέχοντα μήνα και η Ελλάδα θα έχει εκπληρώσει το μεγαλύτερο μέρος των υποχρεώσεών της.
Για τη συνθήκη Σένγκεν ο κ.Αμανατίδης υπογράμμισε ότι παρά τις «φωνές» που υπήρξαν τελικά, επιβεβαιώνεται η ορθή -όπως τη χαρακτήρισε- πολιτική της Ελλάδας και των άλλων χωρών απέναντι σε όσους ήθελαν μια «Ευρώπη δύο ταχυτήτων».
«Η πολιτική των "κλειστών συνόρων" δεν βρήκε γόνιμο έδαφος στους λαούς της Ευρώπης.
Αν θα πας στην άλλη πολιτική χτυπάς την ιδέα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Και η αντίδραση της Ελλάδας με άλλες χώρες σταμάτησαν το ζήτημα αυτό» υποστήριξε ο κ.Αμανατίδης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης