Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κατρούγκαλος (υπ. Εργασίας): Αναγκαίες οι αλλαγές στο ασφαλιστικό – Πλέον θα εφαρμόζονται ενιαίοι κανόνες για όλους

Κατρούγκαλος (υπ. Εργασίας): Αναγκαίες οι αλλαγές στο ασφαλιστικό – Πλέον θα εφαρμόζονται ενιαίοι κανόνες για όλους
Στο 6,5% η εισφορά των εργαζομένων με «μπλοκάκια», το υπόλοιπο 13,5% θα το καλύπτουν οι εργοδότες είπε ο κ.Κατρούγκαλος
Την θέση ότι οι αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα είναι αναγκαίες και ότι με το σχέδιο της κυβέρνησης θα ισχύουν πλέον ενιαίοι κανόνες για όλους διατύπωσε ο υπουργός Εργασίας, Γ. Κατρούγκαλος κατά τη συνέντευξη τύπου που παραχωρεί αναφορικά με την ασφαλιστική μεταρρύθμιση.
«Ο στρεβλός χαρακτήρας του συστήματος, το PSI και το μνημόνιο είναι οι τρεις λόγοι για τους οποίους απαιτούνται οι αλλαγές στο Ασφαλιστικό» είπε ο υπουργός Εργασίας, ο οποίος έκανε λόγο για παραπληροφόρηση στο θέμα των αλλαγών.
«Πλέον θα εφαρμόζονται ενιαίοι κανόνες για όλους.
Για πρώτη φορά από τότε που ο Ελευθέριος Βενιζέλος σχεδίασε στο μυαλό του το ΙΚΑ, θα έχουμε συνταξιούχους μίας ταχύτητας» υπογράμμισε ο κ.Κατρούγκαλος, ο οποίος αναφερόμενος στην προσωπική διαφορά τόνισε ότι «την εγγυόμαστε για πάντα».
«Το σημαντικότερο πράγμα για το Ασφαλιστικό είναι η ελπίδα και η εμπιστοσύνη» υποστήριξε ο κ.Κατρούγκαλος, ο οποίος διαβεβαίωσε ακόμα ότι υπάρχει ειδική μέριμνα για κατηγορίες, όπως τα «μπλοκάκια», τονίζοντας ότι η εισφορά των εργαζομένων με μπλοκάκια θα ανέλθει στο 6,5% και το υπόλοιπο 13,5% θα το δίνει ο εργοδότης.
Επιπλέον, ο κ.Κατρούγκαλος υποστήριξε ότι το ΕΚΑΣ θα αντικατασταθεί σταδιακά από την εθνική σύνταξη, υπογράμμισε ότι εξετάζεται η ενσωμάτωση της επικουρικής σύνταξης των δικηγόρων στην κύρια σύνταξη ενώ ανέφερε ότι δίνεται μάχη με τους θεσμούς για το αγγελιόσημο (το οποίο εισπράττεται για χάρη του ασφαλιστικού ταμείου των δημοσιογράφων) προκειμένου να πειστούν ότι είναι οιονεί ασφαλιστική εισφορά και ότι έτσι θα συνεχίσει να εισπράττεται.
Μεταξύ άλλων ο υπουργός Εργασίας σημείωσε ότι θα έχει συνάντηση (σήμερα στις 15:00) με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, με τον οποίο θα εξετάσει «πώς θα παντρευτεί το ασφαλιστικό με το φορολογικό».
Αναφερόμενος στις επαφές που θα έχει σε ευρωπαϊκό επίπεδο ο κ.Κατρούγκαλος είπε ότι αυτό γίνεται γιατί το Ασφαλιστικό είναι εθνικό θέμα, αλλά και ευρωπαϊκό, επικαλούμενος μάλιστα και τις σχετικές δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας.
«Θέλουμε να δώσουμε το μήνυμα ότι η Ευρώπη πρέπει να κρατήσει τα κοινωνικά της χαρακτηριστικά» ο κ.Κατρούγκαλος, υπογραμμίζοντας πως «το Ασφαλιστικό δεν είναι το μόνο μέτωπο που παλεύει το υπουργείο Εργασίας.
Δίνουμε τη μάχη εναντίον της ανεργίας αλλά και τη μάχη της αποκατάστασης των συλλογικών συμβάσεων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης