Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βούτσης (ΠτΒ): Υπάρχει συναινετική διάθεση από την αντιπολίτευση για τις αλλαγές στο ΕΣΡ

Βούτσης (ΠτΒ): Υπάρχει συναινετική διάθεση από την αντιπολίτευση για τις αλλαγές στο ΕΣΡ
Την επόμενη Πέμπτη θα καταλήξει η Διάσκεψη των προέδρων για τις θέσεις των ανεξάρτητων αρχών
Για συναινετική διάθεση εκ μέρους της αντιπολίτευσης, στο θέμα της πλήρωσης των θέσεων των ανεξάρτητων αρχών, μίλησε ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.
Μιλώντας σήμερα με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες τόνισε πως την επόμενη Πέμπτη θα έχει καταλήξει η Διάσκεψη των Προέδρων για την πλήρωση των κενών θέσεων στις ανεξάρτητες αρχές, αρχής γενομένης από το ΕΣΡ, ενώ σημείωσε πως υπάρχει θετικό κλίμα από τα περισσότερα κόμματα, στη λίστα που έχει ήδη προτείνει.
Προέβει παράλληλα, στην εκτίμηση, πως δεν θα χρειαστεί προσφυγή σε οποιαδήποτε νομοθετική ρύθμιση για τις τηλεοπτικές άδειες.
Ερωτηθείς για την διαδικασία ελέγχων με τα πόθεν έσχες, ο κ.Βούτσης προανήγγειλε την υποχρεωτική από εδώ και στο εξής ηλεκτρονική κατάθεση του πόθεν έσχες, ώστε να γίνεται καλύτερη διασταύρωση των στοιχείων, ενώ είπε ότι εφεξής θα είναι υποχρεωτικός και όχι δειγματοληπτικός ο έλεγχος για όλες τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης δημοσίων λειτουργών, όπως δικαστικοί, πρόεδροι ΔΕΚΟ, κλπ, από ένα βαθμό ευθύνης και πάνω.
Τέλος, για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο επεσήμανε ότι θα κατατεθεί μέχρι τις 20 με 25 Ιανουαρίου στη Βουλή, με στόχο να ψηφιστεί το πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου, υπογραμμίζοντας ότι η συζήτηση του θα γίνει με την κανονική διαδικασία.
Με την ίδια διαδικασία θα γίνει και η συζήτηση του νομοσχεδίου για την δημόσια διοίκηση και του παράλληλου προγράμματος που θα ξεκινήσουν την επόμενη εβδομάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης